Приготують навіть діти: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт простого солодкого десерту із шоколадом
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F1%2Fea388ca1802d6dc821677104669e95ef.jpg)
Колишня зірка проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як швидко та просто зробити солодкий десерт, який найкраще готувати разом із дітьми.
Інгредієнти:
- Чорний шоколад (70%) – 200 г
- Вершкове масло (82%) – 180 г
- Яйця – 250 г (приблизно 5 шт.)
- Цукор - 150 г (6 ст. л. з гіркою)
- Соль – 2 г (1/3 ч. л.)
- Борошно - 30 г (1 ст. л. з гіркою)
Додатково:
- Какао-порошок – 20 г (2 ст. л. без гірки)
Приготування:
Об'єднайте чорний шоколад і вершкове масло в жароміцній мисці. Розтопіть їх на паровій бані або в мікрохвильовій печі, помішуючи до однорідної суміші.
В окремій мисці змішайте яйця з цукром, використовуючи віночок до утворення однорідної маси, ділиться "Мастер Шеф" Глинська. Візьміть роз'ємну форму діаметром 20-22 см, змастіть її вершковим маслом та присипте какао-порошком.
Влийте шоколадно-масляну суміш у яєчну масу (яйця мають бути кімнатної температури). Ретельно перемішайте.
Потім додайте сіль і просіяне борошно. Перемішайте до однорідності, щоб не залишилося грудочок, радить "Мастер Шеф" Глинська. Перелийте приготовлене тісто у форму.
Розігрійте духовку до 160 градусів із режимом конвекції та випікайте десерт протягом 25 хвилин.
Дістаньте форму з духовки і дайте десерту повністю охолонути за кімнатної температури.
Потім поставте його в холодильник на 3-4 години, додала "Мастер Шеф" Глинська. Після охолодження зніміть роз'ємну форму, присипте десерт какао-порошком і наріжте порції.