Про десерти з магазину забудете до наступного літа: консервуємо фруктово-шоколадну смакоту «Нутелла» зі слив

Про десерти з магазину забудете до наступного літа: консервуємо фруктово-шоколадну смакоту «Нутелла» зі слив

Сливові заготовки завжди популярні в осінньо-зимовий період, особливо варення. Відкривши баночку та намазавши на хліб, у поєднанні з чашкою чаю, ви отримаєте чудовий сніданок.

Це повидло має смак, схожий на "Нутеллу", з приємною сливовою кислинкою. Воно чудово пасуватиме до налисників, млинців, оладок та сирників, а також підійде для випічки.

Інгредієнти (на 7 банок по 0,5 л):

  • 3 кг слив
  • 1 кг цукру
  • 2 пакети ванільного цукру
  • 150 г какао-порошку
  • 250 г вершкового масла (82%)

Процес приготування:

  1. Сливи промийте, розріжте та видаліть кісточки. Подрібніть до стану пюре.
  2. Додайте цукор і ретельно перемішайте. Поставте масу на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася. Варіть 40-60 хвилин.
  3. В кінці додайте какао і ванільний цукор, перемішайте до однорідності. Додайте вершкове масло і варіть ще 10 хвилин.
  4. Гаряче варення розлийте у стерилізовані банки і щільно закрийте кришками.

Щоб отримати ідеальну консистенцію, пюре має бути максимально однорідним. Чим довше варите джем, тим густішим він стає. Важливо використовувати якісне какао для досягнення відмінного смаку. Можна взяти заморожене сливове пюре для приготування. Для гладкої текстури пропустіть плоди через м’ясорубку, щоб уникнути залишків шкірки, які можуть залишитися при подрібненні в блендері.

Рекомендується використовувати сливи сорту "венгерка". За бажанням, можна додати трохи кориці, але не перестарайтеся, щоб не перебити шоколадний смак. Після приготування банки не потрібно вкутувати, достатньо перевернути їх і залишити до повного охолодження. Зберігайте в темному, прохолодному місці. Якщо використовуєте капронові кришки, зберігайте в холодильнику.

Раніше ми розповідали, що Літо збережеться в кожній банці: як закоснервувати черешню на зиму, рецепт компоту

Також, Навіть десерту не захочуть: закуска з баклажанів, яка випарується зі столу першою

Поделиться сюжетом

Последние новости

Внутренняя безопасность СБУ должна проверить генерала Носача, – Тука

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ