Про десерти з магазину забудете до наступного літа: консервуємо фруктово-шоколадну смакоту «Нутелла» зі слив

Про десерти з магазину забудете до наступного літа: консервуємо фруктово-шоколадну смакоту «Нутелла» зі слив

Сливові заготовки завжди популярні в осінньо-зимовий період, особливо варення. Відкривши баночку та намазавши на хліб, у поєднанні з чашкою чаю, ви отримаєте чудовий сніданок.

Це повидло має смак, схожий на "Нутеллу", з приємною сливовою кислинкою. Воно чудово пасуватиме до налисників, млинців, оладок та сирників, а також підійде для випічки.

Інгредієнти (на 7 банок по 0,5 л):

  • 3 кг слив
  • 1 кг цукру
  • 2 пакети ванільного цукру
  • 150 г какао-порошку
  • 250 г вершкового масла (82%)

Процес приготування:

  1. Сливи промийте, розріжте та видаліть кісточки. Подрібніть до стану пюре.
  2. Додайте цукор і ретельно перемішайте. Поставте масу на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася. Варіть 40-60 хвилин.
  3. В кінці додайте какао і ванільний цукор, перемішайте до однорідності. Додайте вершкове масло і варіть ще 10 хвилин.
  4. Гаряче варення розлийте у стерилізовані банки і щільно закрийте кришками.

Щоб отримати ідеальну консистенцію, пюре має бути максимально однорідним. Чим довше варите джем, тим густішим він стає. Важливо використовувати якісне какао для досягнення відмінного смаку. Можна взяти заморожене сливове пюре для приготування. Для гладкої текстури пропустіть плоди через м’ясорубку, щоб уникнути залишків шкірки, які можуть залишитися при подрібненні в блендері.

Рекомендується використовувати сливи сорту "венгерка". За бажанням, можна додати трохи кориці, але не перестарайтеся, щоб не перебити шоколадний смак. Після приготування банки не потрібно вкутувати, достатньо перевернути їх і залишити до повного охолодження. Зберігайте в темному, прохолодному місці. Якщо використовуєте капронові кришки, зберігайте в холодильнику.

Раніше ми розповідали, що Літо збережеться в кожній банці: як закоснервувати черешню на зиму, рецепт компоту

Також, Навіть десерту не захочуть: закуска з баклажанів, яка випарується зі столу першою

Поделиться сюжетом

Последние новости

Украинцы получат льготы на оплату коммуналки: для этого нужно несколько документов

Юрий Ванетик рассказал о том, как и почему президент Зеленский попал в США «в ловушку»

В Москве дрон атаковал военное училище, вспыхнул пожар

Отец сбежал заграницу: как добиться алиментов на ребенка

Лимиты на карточные переводы: ПриватБанк отменит ограничение для части клиентов

В Карпатах нашли гриба-гиганта весом в 3 килограмма

Когда и как обрезать черешню осенью 2024 года: уникальные методы от хозяев

Не есть после 6, чтоб похудеть - это не миф? Известная фитнес-тренер назвала главное правило стройности

Повестки "Укрпочтой": срок явки в ТЦК сократили вдвое

Получить бронь будет еще сложнее: нардеп объяснил, какие изменения произойдут

Сильные дожди и похолодание: какую погоду ждать в понедельник

Повышение тарифов на электроэнергию: эксперты бьют тревогу

Израильская армия начала новое наступление в Газе

Штрафы за прогулы на работе: юрист объяснил, когда такие взыскания незаконны

Как приготовить картофельные зразы с мясом в духовке: шеф-повар Татьяна Литвинова раскрыла фирменный секрет