Про десерти з магазину забудете до наступного літа: консервуємо фруктово-шоколадну смакоту «Нутелла» зі слив

Про десерти з магазину забудете до наступного літа: консервуємо фруктово-шоколадну смакоту «Нутелла» зі слив

Сливові заготовки завжди популярні в осінньо-зимовий період, особливо варення. Відкривши баночку та намазавши на хліб, у поєднанні з чашкою чаю, ви отримаєте чудовий сніданок.

Це повидло має смак, схожий на "Нутеллу", з приємною сливовою кислинкою. Воно чудово пасуватиме до налисників, млинців, оладок та сирників, а також підійде для випічки.

Інгредієнти (на 7 банок по 0,5 л):

  • 3 кг слив
  • 1 кг цукру
  • 2 пакети ванільного цукру
  • 150 г какао-порошку
  • 250 г вершкового масла (82%)

Процес приготування:

  1. Сливи промийте, розріжте та видаліть кісточки. Подрібніть до стану пюре.
  2. Додайте цукор і ретельно перемішайте. Поставте масу на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася. Варіть 40-60 хвилин.
  3. В кінці додайте какао і ванільний цукор, перемішайте до однорідності. Додайте вершкове масло і варіть ще 10 хвилин.
  4. Гаряче варення розлийте у стерилізовані банки і щільно закрийте кришками.

Щоб отримати ідеальну консистенцію, пюре має бути максимально однорідним. Чим довше варите джем, тим густішим він стає. Важливо використовувати якісне какао для досягнення відмінного смаку. Можна взяти заморожене сливове пюре для приготування. Для гладкої текстури пропустіть плоди через м’ясорубку, щоб уникнути залишків шкірки, які можуть залишитися при подрібненні в блендері.

Рекомендується використовувати сливи сорту "венгерка". За бажанням, можна додати трохи кориці, але не перестарайтеся, щоб не перебити шоколадний смак. Після приготування банки не потрібно вкутувати, достатньо перевернути їх і залишити до повного охолодження. Зберігайте в темному, прохолодному місці. Якщо використовуєте капронові кришки, зберігайте в холодильнику.

Раніше ми розповідали, що Літо збережеться в кожній банці: як закоснервувати черешню на зиму, рецепт компоту

Також, Навіть десерту не захочуть: закуска з баклажанів, яка випарується зі столу першою

Поділитися сюжетом

Останні новини

Внутрішня безпека СБУ має перевірити генерала Носача, – Тука

Верховна Рада ухвалила закон: які нововведення готуються в армії

"Нафтогаз" попередив українців про опалення: відомо, що потрібно зробити перед включенням тепла в оселі

​Онук та дід з Одеси налагодили міжнародний наркотрафік у дитячих іграшках

Кличко: Столиця підготувала до зими 550 одиниць снігоприбиральної техніки та зробила запаси солі і піску

У РНБО відреагували на фейк z-пропаганди про масовані ракетні удари

За "уламками" по НПЗ у Саратові стоїть Головне управління розвідки

Відпочинь від Dota 2, адже студія Blizzard готується до анонсу ремастера Warcraft II

Масована нічна атака по Одесі: є жертви та поранені, моторошні кадри

Як можуть змінитися комунальні платіжки у 2025 році

"Укрзалізниця" оскандалилась через російську мову

Переломний момент: Генсек НАТО розповів, чому війська КНДР у Європі змінюють правила гри

Донька Маска через перемогу Трампа ухвалила важливе життєве рішення

Мільйонні борги спонукають до підвищення тарифів: вода з крана може стати дорогим задоволенням

Фіксував розміщення військових об'єктів: ТЦКшник зливав росіянам позиції ЗСУ