Про десерти з магазину забудете до наступного літа: консервуємо фруктово-шоколадну смакоту «Нутелла» зі слив

Про десерти з магазину забудете до наступного літа: консервуємо фруктово-шоколадну смакоту «Нутелла» зі слив

Сливові заготовки завжди популярні в осінньо-зимовий період, особливо варення. Відкривши баночку та намазавши на хліб, у поєднанні з чашкою чаю, ви отримаєте чудовий сніданок.

Це повидло має смак, схожий на "Нутеллу", з приємною сливовою кислинкою. Воно чудово пасуватиме до налисників, млинців, оладок та сирників, а також підійде для випічки.

Інгредієнти (на 7 банок по 0,5 л):

  • 3 кг слив
  • 1 кг цукру
  • 2 пакети ванільного цукру
  • 150 г какао-порошку
  • 250 г вершкового масла (82%)

Процес приготування:

  1. Сливи промийте, розріжте та видаліть кісточки. Подрібніть до стану пюре.
  2. Додайте цукор і ретельно перемішайте. Поставте масу на вогонь і доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася. Варіть 40-60 хвилин.
  3. В кінці додайте какао і ванільний цукор, перемішайте до однорідності. Додайте вершкове масло і варіть ще 10 хвилин.
  4. Гаряче варення розлийте у стерилізовані банки і щільно закрийте кришками.

Щоб отримати ідеальну консистенцію, пюре має бути максимально однорідним. Чим довше варите джем, тим густішим він стає. Важливо використовувати якісне какао для досягнення відмінного смаку. Можна взяти заморожене сливове пюре для приготування. Для гладкої текстури пропустіть плоди через м’ясорубку, щоб уникнути залишків шкірки, які можуть залишитися при подрібненні в блендері.

Рекомендується використовувати сливи сорту "венгерка". За бажанням, можна додати трохи кориці, але не перестарайтеся, щоб не перебити шоколадний смак. Після приготування банки не потрібно вкутувати, достатньо перевернути їх і залишити до повного охолодження. Зберігайте в темному, прохолодному місці. Якщо використовуєте капронові кришки, зберігайте в холодильнику.

Раніше ми розповідали, що Літо збережеться в кожній банці: як закоснервувати черешню на зиму, рецепт компоту

Також, Навіть десерту не захочуть: закуска з баклажанів, яка випарується зі столу першою

Поділитися сюжетом

Останні новини

Вступ до аспірантури 2024 року: як не втратити відстрочку від мобілізації

Україні запропонують конкретні кроки щодо вступу в НАТО на черговому "Рамштайні" - WP

Як перевозити готівку та уникнути штрафів при виїзді з України

Українці можуть отримати гроші за шкоду життю та здоров'ю: виплачують до мільйона гривень

Ілон Маск вперше виступив на мітингу Трампа в одному з найважливіших штатів

Час ще є, тому не пропустіть шанс: рецепт яблучно-сливового повидла на зиму

Гендерний розрив: президентські вибори поділили американців, результати нових опитувань

Важливо для виживання: список продуктів на зиму для українських сімей

Ворожі цілі збивали в 14 областях: в Повітряних силах розповіли про наслідки нічної атаки ворога

Пенсія в Україні: деякі пенсіонери отримають до 600 гривень доплат

Масового покарання не сталося: штрафи від ТЦК отримали одиниці, а сплатили ще менше

Навіть консерви тепер дозволить собі не кожен: супермаркети приголомшили цінниками

Найніжніший лимонний пиріг: простий рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Справжня осінь: синоптик дав прогноз на новий тиждень

Зустріч із власним двійником: новий тренд набирає обертів у соцмережах