Просто, але зі смаком: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт пікантної закуски з тунцем та картоплею
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як побалувати себе та близьких, приготувавши хрусткі картопляні кульки з тунцем і сиром. Це буде хрумка, золотиста скоринка, яку всі так люблять, як у фритюрі, але готуються ні в духовці, зауважує "Мастер Шеф".
Інгредієнти для картопляних кульок з тунцем та сиром:
- 400 г картоплі (4-5 шт.)
- 150 г тунця
- 50 г яйця (1 шт.)
- 40 г твердого сиру
- 25 г борошна (1 ст. л. з гіркою)
- Сіль за смаком)
Додатково:
- 50 г яйця (1 шт.)
- 50 г панірувальних сухарів
Приготування панірувальних сухарів:
Нарізаємо тостовий хліб невеликими шматочками і підсушуємо в духовці або мікрохвильовій печі.
Коли сухарі охолонуть, їх можна перебити в блендері або натерти на тертці, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.
Приготування картопляних кульок з тунцем:
Варимо картоплю до готовності, зливаємо воду і робимо з неї пюре.
Залишаємо картопляне пюре, щоб воно повністю охололо.
"Мастер Шеф" Глинська радить, натираємо холодне пюре на дрібній тертці.
Додаємо в картоплю тунець, яйце, тертий сир, борошно та перемішуємо.
На смак додаємо сіль.
Формуємо кульки із тіста.
Занурюємо кожну кульку в яйце, а потім обвалюємо в панірувальних сухарях.
Кладемо кульки на лист, покритий пергаментом.
Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці на 15 хвилин, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.