Секрет ідеального тіста для піци: шеф-кухар поділилася фірмовим рецептом
Тісто для піци за цим рецептом від української шеф-кухарки Валентини Кущ завжди виходить ідеальним, а начинка може бути будь-якою.
Щоб приготувати ідеальне тісто для піци, нам знадобляться такі інгредієнти:
- борошно - 350 г
- вода (тепла) - 250 г
- сіль - дрібка
- цукор - 25 г
- дріжджі сухі - 5 г
- олія (бажано оливкова) - 30 г
Цього разу для начинки піци шеф-кухар використала сир із пліснявою, солодку грушу, свіжу руколу, мед та горішки. До цього поєднання також можна додавати шавлію, трюфель або бекон.
Спершу робимо опару. Для цього в мисці змішуємо сухі дріжджі, цукор, 50 г борошна та теплу воду, перемішуємо та лишаємо в теплому місці на 20 хвилин. За цей час опара має вкритися пухирцями.
До опари додаємо сіль, решту борошна, вливаємо олію та замішуємо тісто.
"Тісто може бути трішки липке. Це нормально! Так має бути", – пояснила шеф-кухар.
Накриваємо тісто рушником і лишаємо його в теплому місці на годину. Після цього обминаємо тісто, формуємо з нього кульку, а потім або розкачуємо, або просто руками формуємо круглий корж із невеликими бортиками, як на відео.
На тісто викладаємо начинку: шеф-кухар додала шматочки сиру та тоненьки слайси груші. Випікаємо піцу в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 20-30 хвилин. На готову піцу кулінар виклала листочки руколи, трохи горішків і полила все медом.
"Тісто можна замішати з вечора, поставити в холодильник і готувати піцу на наступний день", – відзначила кулінар.