Секрет у тісті: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав простий рецепт булочок із мʼясом
Цього разу суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати корейські булочки бао з пікантною мʼясною начинкою.
Щоб приготувати тісто для булочок бао, нам знадобиться:
- молоко (тепле) - 100 г
- вода (тепла) - 100 г
- цукор - 1 ч.л.
- сіль - 0,5 ч.л.
- сухі дріжджі - 1 ст.л.
- борошно - 400-450 г
- олія для змащення
Для начинки "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво взяв такі інгредієнти:
- мʼясо (яловичина) — 300 г
- цибуля синя — 0,5 шт.
- солодкий перець — 100 г
- соєвий соус — 3 ст.л.
- томатна паста — 1 ст.л.
- кунжут — 10 г
- петрушка — за смаком
Змішуємо молоко, воду, цукор, сіль, дріжджі, борошно та замішуємо тісто. На дно миски "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво наливає трішки олії, викладає туди тісто, зверху також змащує його олією, накриває плівкою та відправляє в холодильник, щоб воно трохи підійшло.
Після цього розкачуємо тісто та вирізаємо з нього кола. Кожне коло трішки змащуємо олією, складаємо навпіл і посередині кладемо шматочок пергаменту, щоб тісто не злиплося.
"Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво готує булочки бао на пару приблизно 15-20 хвилин до готовності тіста.
Тим часом готуємо начинку. Яловичину нарізаємо невеликими смужками, цибулю – пірʼям, перець – соломкою. На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії спершу обсмажуємо яловичину. Далі додаємо перець, цибулю та продовжуємо смажити ще декілька хвилин.
Після цього "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво додає до мʼяса з овочами томатну пасту, соєвий соус, насіння кунжуту та доводить начинку до готовності.
У булочки викладаємо мʼясну начинку, додаємо свіжі листочки петрушки та подаємо. Найкраще смакувати булочки бао, поки вони ще гарячі.
Тісто для вареників вийде ідеальним: Хіменес-Браво дав рецепт, який ви полюбите.
Оригінальніше за омлет: рецепт смачного сніданку за 10 хвилин.
Омлет з цікавим інгредієнтом за 5 хвилин: Хіменес-Браво поділився улюбленим рецептом.