Що робити з кабачками: "Майстер Шеф" Литвинова дала рецепт оригінального сніданку на всю родину
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, що такий кабачковий коржик виходить ситним і корисним, що ідеально підходить для легкого обіду чи вечері. Використовуючи свіжі овочі та курячі грудки, ви отримаєте досить ситний сніданок або обід.
Інгредієнти:
Для коржика:
- Кабачки - 400 г
- Яйця - 2 шт.
- Борошно - 100 г
- Сіль - 1 ч. л.
- Сметана — 2 ст. л.
- Часник - 2-3 зубчики
- Кріп - 30 г
Для начинки:
- Куряча грудка - 1 шт. (близько 300 г)
- Цибуля - 1 шт.
- Твердий сир - 200 г
- Сметана — 1 ст. л.
- Гірчиця – 1 ст. л.
- Сіль та перець - за смаком
- Зелена цибуля - 100 г
Приготування:
Кабачки натріть на великій тертці. Після цього відіжміть зайву рідину, щоб тісто не вийшло занадто рідким, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова. У миску з натертими кабачками додайте яйця, сіль, дрібно нарізаний кріп, подрібнений часник і сметану. Потім всипте борошно і ретельно перемішайте.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, цибулю дрібно наріжте і обсмажте на олії до золотистого кольору. Додайте нарізану кубиками курячу грудку та подрібнений часник. Після цього додайте сметану, гірчицю, сіль, перець, дрібно нарізану зелену цибулю і натертий на великій тертці сир. Все добре перемішайте та зніміть з вогню.
Розігрійте сковороду з невеликою кількістю олії. Викладіть тісто з кабачків і рівномірно розподіліть його по всій поверхні сковороди, формуючи коржик.
Коли коржик буде готовий, на одну його половину викладіть приготовану начинку з курячого філе та сиру. Акуратно закрийте корж другою половиною, щоб вийшов свого роду пиріжок. Продовжуйте смажити на сковороді ще 5 хвилин, щоби начинка повністю прогрілася, а сир розплавився, порадила "Мастер Шеф" Литвинова.