Щось новеньке та смачне: рецепт пухких круасанів на дріжджовому тісті з вишнями
Такі круасани будуть м'якшими за звичайні хрусткі, але точно запам'ятаються завдяки насиченому смаку та різній начинці, повідомляє в Інстаграм кулінар і фудблогер «Anny cooking».
Інгредієнти (на 12 булочок):
- 350 г борошна
- 50 мл води
- 100 мл молока
- 1 яйце
- 7 г сухих дріжджів
- 40 г цукру
- 5 г солі
- 1 пачка ванільного цукру
- 50 г м'якого вершкового масла
Начинка:
- 200 г вишні
- 50 г цукру
- 15 г крохмалю
- ~50-70 мл води
- Жовток для змащування
Приготування:
У невеликій каструлі змішайте вишні, цукор та крохмаль. Поступово додайте воду. Доведіть до кипіння та варіть 1 хвилину, постійно помішуючи. Охолодити начинку до кімнатної температури.
В одній мисці змішайте борошно (просіяне), цукор, ванільний цукор, сіль та дріжджі. В іншій мисці - воду, молоко та яйце. Поступово додавайте вміст однієї миски до іншої, щоб тісто замісити без грудок.
Додайте м'яке вершкове масло до тіста і вимішуйте на злегка присипаною борошном поверхні близько 10 хвилин. Помістіть його в миску, накрийте плівкою і залиште підніматися на 1:00 в теплому місці.
Після того, як тісто підійшло, розділіть його на 12 рівних частин. Кожен шматочок скачайте в кульку.
Присипте робочу поверхню борошном. Розкотіть кожну кульку в круглий коржик, покладіть начинку в центр (вишневу, шоколадну пасту або іншу на ваш смак).
Складіть краї коржика до центру, формуючи круасан, і надайте йому форму. Викладіть сформовані булочки на лист, застелений пергаментом. Накрийте та залиште підніматися на 1 годину.
Розігрійте духовку до 170 °C. Збийте жовток з невеликою кількістю води (1:2) і змастіть поверхню булочок. Випікайте 25 хвилин.