Швидко, смачно і по-літньому: рецепт абрикосової бабки, яка краща за класичну
Літо - це час не лише для консервації, а й смачної випічки із сезонних фруктів, зокрема, з абрикосу. Кулинарам пропонують приготувати солодку бабку, яка точно нікого не залишить байдужим.
Бабка з абрикосами виходить дуже ароматною та смачною, при цьому її приготування зовсім нескладне.
Інгредієнти:
- Борошно пшеничне 400 г
- Маргарін 150 г
- Згущене молоко 200 г
- Розпушувач 12 г
- Цукор ванільний 10 г
- Абрикоси 200 г
- Цукати 50 гр
- Вода 50 мл
Для глазурі:
- Молоко 100 мл
- Цукрова пудра 200 г
Процес приготування:
- Нагрійте духовку до 170ºC. Абрикоси помийте, розділіть навпіл, виберіть кісточки, а м'якоть наріжте шматочками.
- Маргарин кімнатної температури збийте зі згущеним молоком у пухку масу. Поступово додайте просіяне з розпушувачем борошно, воду і перемішайте. Додати шматочки абрикосів і замісити тісто.
- Форму для кексу змастіть маргарином, викладіть тісто і випікайте 40 хвилин. Дайте трохи охолоне, потім переверніть на блюдо.
- Для глазурі закип'ятіть молоко, поступово додавайте цукрову пудру та збивайте міксером 5 хвилин. Теплою глазур'ю полийте зверху бабку та посипте цукатами.
Раніше ми повідомляли, що квашена капуста з медом: такий рецепт не знали навіть наші бабусі, але це смачніше, ніж класичний.
Поделиться сюжетом