Смачнюща закуска з кабачків і баклажанів: рецепт хрустких овочевих паличок у духовці
Фудблогерка, авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти" Тетяна Юшина у себе в Instagram показала, як приготувати хрусткі овочеві палички в духовці.⠀
Щоб приготувати хрусткі палички з кабачка та баклажана, нам знадобиться:
- баклажан - 1 шт.
- кабачок - 1 шт.
- яйце - 1 шт.
- вода - 2 ст.л.
- твердий сир - 50 г
- сухарі панірувальні - 2-3 ст.л.
- сіль і спеції - за смаком
До овочевих паличок Тетяна Юшина радить приготувати її улюблений соус, для якого нам знадобляться такі інгредієнти:
- сметана або йогурт - 100 г
- томатний соус солодкий - 100 г
- часник - 2-3 зуб.
- кінза - пів пучка
- сіль - за смаком
Кабачки та баклажани нарізаємо брусочками, підсолюємо та перемішуємо.
На тарілці змішуємо сир, натертий на дрібній тертці, та панірувальні сухарі. В мисочці розмішуємо до однорідності яйце та воду.
Кожен шматочок кабачка та баклажана спершу занурюємо в яйце, потім обвалюємо в паніровці та викладаємо на деко, застелене пергаментом.
Випікаємо овочеві палички в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 20-30 хвилин до хрусткої золотистої скоринки.
Для соусу просто змішуємо до однорідності сметану, томатний соус, тертий часник і дрібно нарізану кінзу, додаємо сіль за смаком.
"Цей соус чудово підходить не тільки до кабачків і баклажанів, але й до інших закусок, м’яса, лаваша тощо. Обов’язково спробуйте!", – радить кулінар.