Смачнющий омлет із кабачком по-італійськи: кулінар показала простий рецепт
Українська кулінарна блогерка Катерина Мовчан на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати смачнющу фритату (омлет по-італійськи) з кабачком.
Фритата – це італійський омлет, до якого можна додавати різноманітні овочі, сир, мʼясо чи ковбасу. Особливість цієї страви в тому, що її готують у духовці. А готується вона дуже просто.
"Дуже смачна страва, яку можна готувати в безлічі варіацій. Це чудовий варіант сніданку, обіду або вечері, а головне готується простіше простого", – радить кулінар.
У розрахунку на дві порції фритати з кабачком нам знадобляться такі інгредієнти:
- кабачок - 300 г
- яйця - 3 шт.
- борошно - 1 ст.л.
- молоко - 35 г
- сир (можна брати різні види) - 100 г
- сіль і перець мелений - за смаком
Цибулю та кабачок нарізаємо кубиками маленького розміру. На розігрітій пательні з невеликою кількістю олії починаємо обсмажувати цибулю, слідом додаємо нарізаний кабачок і смажимо овочі приблизно 5-7 хвилин.
В мисці змішуємо яйця з молоком, борошном, подрібненим сиром (тертим або нарізаним на маленькі кубики), сіллю та перцем.
Обсмажені кабачок із цибулею перекладаємо в форму для запікання, а зверху заливаємо овочі яєчно-сирною сумішшю.
Запікаємо фритату з кабачком у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 15 хвилин – і можна подавати.