Смачнющий салат із маринованих баклажанів і перцю: шеф-кухар дала простий рецепт
Цього разу шеф-кухар Валентина Кущ у себе в Instagram поділилася з українцями рецептом оригінального салату з маринованих баклажанів, перцю та моркви.
Для салату з маринованих перців і баклажанів нам знадобляться:
- баклажани - 2 шт.
- перець солодкий - 1 шт.
- морква - 1 шт.
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- петрушка
- сіль
- олія для смаження
- часник - 2-3 зуб.
За бажанням також можна додати кінзу та трішки гострого перцю.
Для заправки беремо:
- оцет (винний) - 1 ст.л.
- вода - 1 ст.л.
- цукор - 1 ст.л.
- сіль - дрібка
Баклажани нарізаємо кружальцями, добре підсолюємо та даємо трішки постояти, щоб із них вийшла зайва волога та гіркота.
Цибулю нарізаємо, пірʼям, солодкий перець – соломкою, а моркву натираємо на тертці для моркви по-корейські. Цибулю з перцем і морквою швидко обсмажуємо, буквально кілька хвилин, щоб вони залишалися сирими, бо далі вони ще маринуватимуться.
З баклажанів прибираєо зайву вологу серветками, а потім також швидко обсмажуємо їх із обох боків на невеликій кількості олії, теж не до готовності.
Змішуємо обсмажені овочі, додаємо дрібно нарізану зелень, подрібнений часник, а також заправляємо маринадом (просто змішуємо оцет і воду з цукром і сіллю до розчинення).
Перемішуємо все та на дві години відправляємо в холодильник. Після цього дістаємо, знову перемішуємо та знову ставимо в холодильник на дві години. І все, закуска готова.