Смачно з будь-якою начинкою: простий рецепт ідеального тіста для пиріжків

Смачно з будь-якою начинкою: простий рецепт ідеального тіста для пиріжків

На своїй сторінці в Instagram українська кулінарна блогерка Катерина Мовчан показала, як приготувати смачнющі смажені пиріжки з яйцем і зеленню.

"Взагалі це тісто можна використовувати, щоб приготувати пиріжки з будь-якої начинкою. Я люблю робити з яйцем та зеленню, капустою, картоплею, печінкою та мʼяском", – розповіла кулінар.

Щоб приготувати ідеальне тісто для пиріжків нам знадобиться:

  • кефір - 420 г
  • дріжджі сухі - 11 г
  • борошно - 700 г
  • яйця - 2 шт.
  • олія - 2 ст.л.
  • цукор - 2 ст.л.
  • сіль - за смаком

Для начинки цього разу блогерка взяла такі інгредієнти:

  • яйця варені - 5 шт.
  • зелена цибуля та кріп - великий пучок
  • сіль і перець - за смаком
  • олія - 2 ст.л.

Спершу в мисці змішуємо до однорідності кефір із яйцями, олією, цукром і дріжджами. Далі поступово додаємо борошно, десь в середині процесу також додаємо сіль і вимішуємо тісто спершу в мисці, а потім на припиленому борошном столі.

У нас вийде мʼяке та еластичне тісто, кладемо його в миску, змащену олією, накриваємо харчовою плівкою та лишаємо на годину, щоб воно виросло приблизно вдвічі.

Для начинки кріп і цибулю дрібно нарізаємо та складаємо в миску, додаємо сіль, перець, олію, перемішуємо та трішки притискаємо зелень товкачиком чи дном склянки. Варені яйця нарізаємо дрібними кубиками та змішуємо з зеленню.

Коли тісто підійшло, ділимо його на невеликі частини та формуємо пиріжки. Смажимо на розігрітій пательні з достатньою кількістю олії на середньому вогні приблизно по 5-6 хвилин з кожного боку, при цьому після перевертання пиріжків накриваємо сковорідку кришкою.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Тарифный нокаут в канун зимы: как изменятся цены на водоснабжение в октябре

Время новых возможностей и внутренней гармонии: гороскоп на 5 октября

Кому нужно надеть серебрянные кольца 5 октября и как встретить богатого мужчину: приметы запреты на Харитины

"Завершится весной": астролог предсказал, в каком году в Украину придет мир

Ленивые творожные булочки: Татьяна Литвинова дала рецепт быстрой закуски из лаваша

Как подготовить грядки под огурцы осенью: секреты хорошего урожая от опытных фермеров

Ароматные стейки из цветной капусты: судья "Мастер Шеф" дала простой рецепт

Как сохранить рассаду земляники до весны: эксперты дал советы, как правильно подготовиться к зиме

Медиум Анна Атаманова рассказала о новом генсеке НАТО и перспективах вступления Украины: «Есть уже прописанный план»

Для парней в вузах введут новое правило: придется пройти каждому

Как вырастить петрушку и укроп в квартире: главные правила и секреты

Страшнее токсикомании: соцсети заполонил новый смертельный тренд среди подростков

Украинцам отключают лифты: заставляют "сктдываться" на новые

Простой хлеб на закваске без замеса: "Мастер Шеф" дал легкий и вкусный рецепт

Деньги украинским студентам в Польше: кто и сколько может получить