Смак із вином вас вразить: "Мастер Шеф" Литвинова дала екзотичний рецепт курки з грибами
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала приготувати вишукану страву, яка відтворює атмосферу французької гастрономії. Подавайте із задоволенням і насолоджуйтесь чарами в кожному шматочку, додала "Мастер Шеф".
Інгредієнти для "Куриці у Віні":
- Курячі гомілки - 1 кг
- Сухе червоне вино – 350 г
- Корінь селери – 200 г
- Морква – 200 г
- Гриби печериці - 250 г
- Лук ріпчастий - 200 г
- Чебрець - 6 гілочок
- Петрушка – 6 гілочок
- Лавровий лист – 3-4 шт.
- Перець запашний - 10 шт.
- Часник – 1 головка
- Оливкова олія - 20 г
- Олія вершкове – 30 г
- Мука – 3 ст. ложки
- Соль – 2 ч. ложки
Приготування:
Наріжте корінь селери, моркву, цибулю шалот, гриби. Додайте цілий неочищений часник і викладіть у казан. Зав'яжіть мотузкою чебрець, лавровий лист і петрушку і покладіть на овочі, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Залийте 2-3 літри води та варіть під кришкою 1 годину.
У сковороді розігрійте оливкову та вершкове масло. Обсмажуйте курячі гомілки, посипані борошном, з усіх боків до золотистої кірки.
"Мастер Шеф" Литвинова радить, залийте червоним вином, тушкуйте 5 хвилин і перелийте в овочі.
Посолити, додати перець. Гасіть на середньому вогні 30-40 хвилин.
Для соусу перелийте залишок рідини та википіть з додаванням цукру чи меду.
Подавайте гомілки зі шматочками грибів, часнику та цибулі шалот, поділилася "Мастер Шеф" Литвинова.