Створіть ідеальний м'який бісквіт: секрети від судді "МастерШеф" Ярославського
Цього разу у себе в Instagram шеф-кухар та ресторатор, суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився, як краще і найпростіше зробити бісквіт.
З легкістю приготований з простих інгредієнтів, бісквіт має повітряну форму і ніжний смак.
Інгредієнти:
- 6 маленьких яєць (250 г)
- 150 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- 130 г пшеничного борошна
- 20 г картопляного крохмалю
- Форму діаметром 26 см
- Пергамент та олія для змащування форми
Приготування:
Збийте яйця та цукор у міксері на високій швидкості близько 10 хвилин, поки не отримаєте максимально стійку піну, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
Просійте борошно та картопляний крохмаль через сито, щоб зробити їх повітряними та уникнути грудок.
"Мастер Шеф" Ярославський додає, потім акуратно додайте суміш борошна та крохмалю до збитих яєць, швидко та ніжно перемішуючи лопаткою або великим ручним віночком. Робіть це обережно, щоб піна не опала.
Змастіть форму холодною олією і викладіть тісто.
Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці за температури 170 градусів Цельсія в режимі конвекції протягом 30 хвилин, розповідає "Мастер Шеф" Ярославський.
Картопляний крохмаль можна замінити на борошно у співвідношенні 1:2 або какао у співвідношенні 1:1,5 (у цьому випадку використовуйте 30 г кукурудзяного крохмалю).