Такої смачної шаурми ви ніде не знайдете: простий рецепт від судді "Мастер Шеф" Хіменеса-Браво
Зірки кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво та Вадим Бжезинський зібралися разом, аби навчити українців готувати смачну та соковиту шаурму з куркою.
У розрахунку на дві великі шаурми зірки "Мастер Шеф" беруть такі інгредієнти:
- лаваш - 2 шт.
- філе курячого стегна - 500 г
- капуста пекінська - 0,5 шт.
- помідор - 1 шт.
- огірок - 1 шт.
- цибуля синя - 1 шт.
Для маринаду змішуємо до однорідності:
- йогурт білий густий - 100 г
- сіль - 1 ч.л.
- сік одного лимона
- зіра, чилі, чорний перець, сушений часник - по 0,5 ч.л.
- кінза - 3 гілочки (дрібно нарізаємо її)
Для томатного соусу беремо:
- томати у власному соку - 125 г
- томатна паста - 1 ч.л.
- олія оливкова - 1 ст.л.
- чорний перець, сушені часник, орегано, базилік, розмарин – по 0,5 ч.л.
- сіль, цукор, сушена цибуля - по 1 ч.л.
Для приготування йогуртового соусу зірки "Мастер Шеф" використали:
- йогурт білий густий - 100 г
- діжонська гірчиця - 1 ч.л.
- сіль - за смаком
- сік одного лимона
- фенхель сушений - 0,5 ч.л.
До мʼяса зірки "Мастер Шеф" додають маринад, добре перемішують та лишають маринуватися на 20-30 хвилин, а потім замариноване філе стегна обсмажують до готовності на відкритому вогні.
Готуємо томатний та йогуртовий соуси, просто змішуючи інгредієнти до однорідності. Капусту "Мастер Шеф" Ектор Хіменес-Браво та Пава шаткують, тоненько нарізають огірок, помідор і цибулю.
Лаваш змащуємо обома соусами, викладаємо на нього смажене мʼясо, можна, як на відео, одразу знімати його з шампура на лаваш, додаємо нарізані овочі, складаємо дві шаурми та обсмажуємо їх на решітці до апетитної скоринки.