Танутиме в роті: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт торта на бісквіті з повітряним кремом
В цей раз зірка «Мастер Шеф» Татьяна Литвинова поділилася,що цей рецепт торта був доставлений від мами, і, можливо, саме тому торт носить таку поетичну назву — «Їжа янголів». Нежний, низькокалорійний «янгольський» бісквіт на білому ідеально поєднується з кремом.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
- 8 білків
- 220 г цукру
- 75 г муки
- 50 г какао
Для крему:
- 8 жовтків
- 100 г молока
- 50 г цукру
- 70 г муки
- 200 г масла
- 100 г шоколаду для прикраси
Приготування:
Збийте білки до пишної маси, поступово додаючи цукор. Вмішайте борошно та какао. Вилийте тісто у форму і випікайте при 180 °C протягом 25 хвилин, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
У сотейнику змішайте цукор, борошно та жовтки. Влийте половину молока та поставте на слабкий вогонь, постійно помішуючи.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, як тільки маса почне густіти, додайте молоко, що залишилося, і продовжуйте помішувати до загусання. Зніміть з вогню та додайте м'яке вершкове масло. Збийте крем міксером до однорідної консистенції.
Остиглий бісквіт розріжте навпіл. Промажте коржі кремом, зібравши торт. Зверху прикрасьте торт розтопленим шоколадом, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.