Те, що треба після свят: зірка "Мастер Шеф" поділилася рецептом смачної та ніжної ухи

Те, що треба після свят: зірка "Мастер Шеф" поділилася рецептом смачної та ніжної ухи

Зірка нового сезону "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як приготувати фінську уху.

"У холодні зимові дні хочеться чогось, що зігріває, ситного та корисного ☺️ Пропоную приготувати уху по-фінськи. Цей суп готується досить швидко і є прекрасною альтернативою звичній для нас усі. Ця страва має дуже ніжний смак і сподобається навіть дітям", – радить учасниця "Мастер Шеф" Ольга Рябенко.

Для приготування фінської ухи зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере такі інгредієнти:

  • філе лосося – 300-400 г
  • голова та обрізки лосося
  • картопля - 4 шт.
  • морква – 1 шт.
  • стебло селери – 2 шт.
  • цибуля – 1 шт.
  • вершки 33% (або 20%) – 200 мл
  • кріп, петрушка
  • лавровий лист – 2-3 шт.
  • перець, сіль – на смак
  • вершкове масло
  • вода – 2 л

Рибʼячу голову зачищаємо від зябер та варимо разом із цілою цибулиною та двома картоплинами (20-30 хвилин після закипання). Після цього зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко проціджує бульйон та розминає картоплю.

Моркву, цибулю та селеру нарізаємо невеликими шматочками та обсмажуємо на розігрітій пательні з олією до неповної готовності. Дві картоплини нарізаємо кубиком.

Додаємо до бульйону обсмажену моркву з цибулею та селерою, нарізану картоплю, трохи вершкового масла та варимо до повної готовності. Після цього додаємо нарізану на шматочки рибу та варимо уху ще 3-4 хвилини.

У кінці зірка "Мастер Шеф" Ольга Рябенко додає до ухи вершки, подрібнену зелень, перемішує все та знімає з вогню. Готову уху накриваємо кришкою та даємо їй дійти приблизно 10 хвилин.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Такси заработают в комендантский час: что известно

ООН обнародовала впечатляющий масштаб сокращения населения Украины

"Начинаются реалии": боец ВСУ рассказал о потере надежды среди военных

«Брони» от мобилизации не будет: в чем дело и надолго ли

Первый заместитель Министра Елена Крамаренко: Война нанесла ущерб окружающей среде на триллионы гривен

В Запорожье открыли «Дерево памяти» – мемориал, посвященный павшим защитникам

Резина начнет "дубеть" уже скоро: когда украинцам нужно "переобуть" машины на зимние шины

Доктор Комаровский рассказал, что делать, если синяки появляются без причины: как решить проблему

Елена Бюн рассказала, что будет с российскими военными преступниками: «Образно кирпич на голову»

ТЦК начали работать по-другому: как сейчас проходят проверки на улицах

Александр Мусиенко рассказал, действительно ли Трамп ударит по москве, несмотря на хорошие отношения с путиным

Ассоциация ритейлеров Украины предупредила правительство об опасных последствиях приостановления бронирования

Как быстро приготовить панкейки: самый бюджетный рецепт

"Нафтогаз" предупредил владельцев газовых котлов: сделать обязательно

Языковые изменения в украинских школах: будут ли наказывать учеников за русский