Традиційний американський делікатес: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт святкової індички з морквою
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала особливий рецепт для тих, хто хоче порадувати сім'ю смачною та соковитою індичкою по-американськи. Ця страва чудово прикрасить ваш новорічний стіл і запам'ятається на довго, поділилася "Мастер Шеф" на своєму каналі у Ютубі.
Інгредієнти:
Індичка:
- 1 індичка (4-5 кг)
- 1 цибуля порей
- 1 морква
- 1 цибуля ріпчаста
- 1 головка часнику
- Сіль за смаком
- 8 яблук
- 3 ст. ложки журавлини
- 2 ст. ложки меду
Шпигівка:
- 100 г вершкового масла
- 1 головка часнику
- 2 ст. ложки солі
Соус:
- 500 г журавлини
- 2 ст. ложки меду
Інструкції:
Підготовка: Розігрійте духовку до 180 °C.
Приготування індички: Почнемо з чищення та промивання індички. Всередині індички покладете нарізані цибулю, моркву, ріпчасту цибулю і часник. Посоліть зовні та всередині, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Начинка: Яблука наріжте скибками, додайте журавлину та мед. Наповніть порожнину індички цією смачною начинкою.
Шпигування: Розтопіть вершкове масло, додайте часник та сіль. Щедро шпигуйте індичку цією ароматною сумішшю.
Запікання: "Мастер Шеф" Литвинова помічає, випікайте індичку в попередньо розігрітій духовці протягом 2 годин або до золотистої кірки та готовності м'яса.
Приготування соусу: Журавлину та мед варіть у каструлі до отримання густого соусу.
Подача: Викладіть індичку на блюдо, підлийте соусом. Подавайте з улюбленими гарнірам, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова.