Цей соус всіх затьмарить: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт ніжної курки з апельсинами
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як зробити смачну курочку в апельсиновому соусі. Дуже соковиту, ніжну та ароматну, у моїй сім'ї вона йде на раз-два, додала "Мастер Шеф" Глинська.
Інгредієнти:
- 500 г курячого філе (2 шт.)
- 2 апельсина
- 2 зубчики часнику
- Перець чилі (за смаком)
- 30 г борошна
- 15 г меду
- 10 мл рослинної олії
- ½ ч. ложки сухого імбиру (або 1 ч. ложка свіжого тертого)
- Сіль за смаком)
Інструкції:
Підготовка інгредієнтів:
Куряче філе вимийте та обсушіть паперовим рушником. Наріжте на шматки середнього розміру, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.
Апельсини вичавте, сік зберіть в окремій мисці.
Часник дрібно наріжте або використовуйте часнику.
Перець чилі наріжте кільцями.
Приготування соусу:
"Мастер Шеф" Глинська радить, у мисці з апельсиновим соком додайте мед, борошно, сіль, сухий імбир. Добре перемішайте до одержання однорідної маси.
Підготовка курки:
Обсипте шматки курки сіллю та перцем до смаку.
Обсмажуйте філе на олії у великій сковороді до золотистої кірки.
Приготування соусу (продовження):
Влийте апельсиново-медову суміш у сковороду з курячою грудкою. Додайте дрібно нарізаний часник та кільця перцю чилі. Ретельно перемішайте.
Завершення приготування:
Готуйте курку в соусі на середньому вогні, періодично помішуючи, поки соус не загусне і не набуде ароматного апельсинового смаку.
Подавайте курку гарячою, поливаючи соусом, що залишився. За бажання прикрасьте свіжими скибочками апельсина, розповіла "Мастер Шеф" Глинська.
Подання:
Подайте курку в апельсиновому соусі гарячою, посипаною зеленню. Підійде до рису, картопля або свіжого овочевого салату.