Українізований рецепт: "Мастер Шеф" Ярославський показав, як приготувати незвичайний пиріг із грушею
Зірка "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати український Франжипан, а з нього неймовірно смачний пиріг із гречаним борошном та грушею.
Для тіста "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти (на 2 пирога з формою діаметром 26 см):
- 150 г вершкового масла 82,5%
- 1 середнє яйце
- 75 г цукру
- 170 г пшеничного борошна
- 80 г гречаного борошна
- дрібка солі
Для Франжипана (це горіховий крем, маса для начинок чи тортів):
- 100 г вершкового масла 82,5%
- 2 середніх яйця
- 80 г цукру
- 130 г волоських горіхів, перебитих майже до стану борошна
- 20 г рому чи бренді
Для начинки:
- 3 великі груші
- вода, цукор, лимонний сік
Спершу готуємо тісто. "Мастер Шеф" Володимир Ярославський збиває вершкове масло з яйцем та цукром, додає суміш гречаного та пшеничного борошна, швидко замішує тісто та відправляє його в холодильник на півгодини.
Розкочуємо тісто тоненьким шаром на пергаменті та вирізаємо прямо за формою - круг діаметром 26 см. Виделкою робимо проколи та випікаємо корж у розігрітій до 175 градусів духовці 15 хвилин -він має зарум'янитись.
Тим часом "Мастер Шеф" Володимир Ярославський готує Франжипан. Вершкове масло кімнатної температури збиваємо з яйцями та цукром, щоб цукор розчинився, потім додаємо подрібнені майже в борошно волоські горіхи, коньяк і перемішуємо.
Викладаємо Франжипан на вже випечений та охолоджений шар тіста.
Груші "Мастер Шеф" Володимир Ярославський чистить від шкірки, розрізає навпіл, прибирає зернята. Викладаємо половинки груш на пательню з окропом з додаванням невеликої кількості цукру та лимону та проварюємо хвилин 10 до мʼякості фруктів.
Викладаємо приварені груші зверху у франжипан і випікаємо пиріг ще 25-30 хвилин при температурі 185 градусів.