Універсальна закуска: "Мастер Шеф" Глинська зацікавила рецептом випічки з готовим тестом
Цього разу у себе в Instagram переможниця та екс-суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, щоб приготувати роліні, вам знадобиться тісто філо, щоб спростити процес приготування.
Інгредієнти:
- Філейне тісто - 400 г
- Вершкове масло - 180 г
- Гриби - 300 г
- Рослинна олія - для смаження
- Бринза - 300 г
- Картопля (відварена) - 3 шт.
- Кріп - за смаком
- Сіль - за смаком
- Кунжут - для посипання
- Яйце - 1 шт.
- Молоко — 20 мл (4 ч. л.)
Почніть із приготування начинки. Наріжте гриби і обсмажте їх на олії до золотистого кольору. Відваріть картоплю і натріть її на тертці разом із бринзою, ділиться "Мастер Шеф" Глинська. Змішайте картоплю з бринзою, додайте обсмажені гриби, кріп і приправте сіллю за смаком.
Тепер приступайте до збирання роліні. Розкладіть прямокутні листи тіста філо і змастіть їх розтопленим вершковим маслом, додає "Мастер Шеф" Глинська. На край кожного листа викладіть начинку та поверніть рулет. Потім складіть рулет навпіл і викладіть на лист, застелений пергаментним папером.
"Мастер Шеф" Глинська далі розповіла, збийте яйце з молоком, змастіть цією сумішшю роліні та посипте їх кунжутом. Випікайте в розігрітій до 185 градусів духовці приблизно 20-22 хвилини, поки роліні не стануть золотистими. Після випікання дайте їм трохи охолонути і подавайте до столу.