Вас здивує таке поєднання: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт м'якого пирога-ватрушки
Зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити ідеальний пиріг-ватрушку для смачного чаєптію. Завдяки сиру пиріг буде м'якшим за звичайний і він добре поєднується зі зливами.
Інгредієнти:
- 3 яйця
- 150 г цукру
- Дрібка солі
- 120 г м'якої олії
- 250 г сиру 9%
- 240 г борошна
- 1 ч. л. кориці
- 17 г розпушувача
- 2 ст. л. крохмалю
- 2 ст. л. цукру для присипки
- 350 г слив
Інструкції:
Приготування тіста:
Збийте яйця з цукром та щіпкою солі до пишної піни, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Додайте м'яку олію та сир, перемішайте міксером на повільних обертах.
Поступово додайте|добавляйте| муку|борошно|, продовжуючи перемішувати, щоб вийшло однорідне тісто.
Приготування начинки:
"Мастер Шеф" Литвинова додає, розріжте сливи навпіл, відкладіть половину убік.
Наріжте половинки слив, що залишилися, на дрібні кубики.
Змішайте кубики слив з корицею та крохмалем.
Складання пирога:
Викладіть половину тесту у роз'ємну форму для випічки, розповідає "Мастер Шеф" Литвинова. Поступово викладіть нарізані сливи зверху.
Потім викладіть тісто, що залишилося і утоплюючи половинки слив розрізом вгору. Випікайте пиріг при 160 градусах у заздалегідь розігрітій духовці протягом 1 години.
Через 50 хвилин посипте пиріг корицею та цукром, допікайте ще 10 хвилин.