Ви можете здивувати: "Мастер Шеф" Глинська дала рецепт знаменитого торта Мурашник з кавою
Цього разу на своїй сторінці в Instagram зірка "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла, як зробити смачний та ніжний торт Мурашник.
Рецепт торта "Мурашник"
Інгредієнти:
Пісочне тісто:
- 500 г борошна (20 ст. ложок із гіркою)
- 2 г соли (1/3 ч. ложки)
- 8 г розпушувача (1 ч. ложка з гіркою + 1 ч. ложка без гірки)
- 300 г вершкового масла "Молокія" (жирністю 62%)
- 50 г яєць (1 шт.)
- Ванільний цукор (за бажанням)
- Цедра апельсина (за бажанням)
Карамельний крем:
- 450 г вареного згущеного молока (1 банка)
- 150 г вершкового масла (жирністю 62%)
- 2 г розчинної кави (за бажанням) (1 ч. ложка без гірки)
Для декору:
- Шоколад
- Волоські горіхи
- Мак
Інструкції:
1. Підготовка тесту:
У глибокій мисці змішайте борошно, сіль та розпушувач. Додати масло і добре перемішайте, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.
Вбийте яйце, додайте ванільний цукор та цедру апельсина (за бажанням). Замісіть м'яке тісто. Оберніть його плівкою і заберіть у холодильник на 30 хвилин.
2. Поділ тесту:
"Мастер Шеф" Глинська радить, розділіть тісто на дві частини – одну трохи більше за іншу. Більшу частину розкотіть у форму для випічки, утворюючи дно майбутнього торта.
3. Приготування карамельного крему:
У глибокій мисці змішайте варене згущене молоко, вершкове масло і розчинну каву (за бажанням). Міксуйте до одержання однорідної маси.
4. Складання торта:
Розподіліть карамельний крем на тісті, рівномірно розподіляючи його по поверхні, ділиться "Мастер Шеф" Глинська. Розкотіть другу частину тіста і накрийте крем. Закріпіть краї тіста, щоб крем не витек.
Поставте торт у духовку, попередньо розігріту до 180 градусів на 25–30 хвилин. Дайте охолонути торту.
5. Прикраса:
Розтопіть шоколад і полийте верх торта.
Посипте горіхами та маком для додавання текстури та візуального ефекту, поділилася "Мастер Шеф" Глинська.