Вийде у кожного: рецепт м'якого торта Пташине молоко з домашньою глазур'ю та вершками
Зробити солодкий торт на свято без проблем можна навіть без особливого досвіду приготування смачних десертів, ділиться в Інстаграм кулінар та фудблогер «Annycooking».
Для бісквіту:
- 5 жовтків
- 50 г цукру
- 10 мл молока
- 10 мл рослинної олії
- 50 г борошна
- 1/2 ч. л. розпушувача тіста
- 50 мл молока (додатково)
Для суфле:
- 180 г олії
- 120 г згущеного молока
- 150 мл води
- 350 г цукру
- 16 г агар-агару
- 200 г білків (5 яєць)
- 1/4 ч. л. ванілі
- 1/4 ч. л. лимонної кислоти
Для глазурі:
- 120 г вершків (33%)
- 2 г желатину + 1 ст.л. води
- 160 г шоколаду (56%)
- 2 ст.л. масла
Приготування:
Збийте жовтки із цукром близько 10 хвилин до білого кольору. Додайте борошно, розпушувач, молоко та олію. Перемішайте.
Вилийте тісто у форму, викладену пергаментом, та розрівняйте. Випікати при 180 °C протягом 15 хвилин. Охолодіть і викладіть у форму (у тій же, в якій пекли, або у високу). Просочіть молоком.
Збийте м'яку олію та згущене молоко протягом 5 хвилин. В окремій мисці збийте білки з 1 ст.л. цукру та лимонною кислотою до стійких піків.
Для сиропу з'єднайте воду, цукор та агар-агар. Доведіть до кипіння та варіть на середньому вогні 5 хвилин або до температури 110°C.
Продовжуйте збивати білки на максимальній швидкості і тонким струмком вливайте сироп у білки. Збивайте, доки білки не почнуть обвиватися навколо віночків.
Додайте крем з олії та згущеного молока, збивайте ще 1 хвилину. Перекладіть суфле на застиглий бісквіт.
Замочіть желатин в 1 ст. води. У невеликій каструлі нагрійте вершки до гарячого стану, не доводячи до кипіння. Додайте в вершки шоколад та олію, перемішуйте. Вмішайте розм'якшений желатин до повного розчинення.
Остудіть глазур до кімнатної температури та рівномірно нанесіть її на суфлі.