Вистачить на всю родину: "Мастер Шеф" Ярославський дав бюджетний рецепт пирога з цибулею
Суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський поділився рецептом пирога, який ідеально підійде для сімейної вечері.
Інгредієнти:
Для тесту:
- 210 г борошна
- 140 г олії (82.5%)
- 60 г крижаної води
- 10 г лимонного соку
- сіль
Для начинки:
- 25 г олії
- 400 г цибулі
- 140 г бекону
- 3 яйця
- 300 г вершків (30%)
- 70 г сиру Dorblu (начинку) + 30 г сиру Dorblu (для верху)
- Мускатний горіх
У мисці змішайте борошно та нарізане масло. Добре розітріть суміш до стану маленьких грудочок. Додайте сіль, крижану воду та лимонний сік. Швидко замішайте тісто в одну кулю. Загорніть тісто в плівку і залиште в холодильнику на 30 хвилин, ділиться "Мастер Шеф" Ярославський.
Після охолодження розкотіть тісто в тонкий пласт трохи більше діаметра форми. Викладіть його у форму, застелену пергаментом, та зробіть невеликі борти.
"Мастер Шеф" Ярославський додає, на сковороді розігрійте масло та обсмажте нарізану цибулю до золотистого кольору. Додайте нарізаний бекон і трохи мускатного горіха. Остудіть суміш. У мисці змішайте вершки з яйцями, додайте обсмажену цибулю, 70 г сиру Dorblu великими шматочками і ще трохи мускатного горіха до смаку.
Вилийте начинку на охолоджене тісто, зверху викладіть 30 г сиру Dorblu, що залишилися, шматочками. "Мастер Шеф" Ярославський порадив, наприкінці випікайте пиріг у розігрітій до 175 градусів духовці протягом 25 хвилин.