З таким маринадом малосольні огірки виходять неймовірно смачними та пікантними: новий рецепт
Кулінарна блогерка Катерина Мовчан на своїй сторінці в Instagram показала, як приготувати пікантні малосольні огірки, які можна подавати вже за 45 хвилин.
"Вже другий рік готую огірочки за цим рецептом і можу впевнено сказати, що це дуже смачно", – розповіла кулінар.
Для приготування пікантних малосольних огірків нам знадобляться такі інгредієнти:
- огірки - 600 г
- часник - 2 зуб.
- кунжут - 2 ст.л.
- оцет яблучний - 2 ст.л.
- соєвий соус - 2 ст.л.
- олія - 2 ст.л.
- сіль - 1,5 ч.л.
- червоний гострий перець - на кінчику ножа (або за своїм смаком)
Важливо правильно підготувати огірки перед маринуванням.
З огірків зрізаємо хвостики з обох боків. Кожен огірок розрізаємо на четвертини, а потім, якщо великі – то на брусочки довжиною 5-6 см, а якщо маленькі – то так і лишаємо. Часник або натираємо на дрібній тертці, або вичавлюємо через прес.
Нарізані огірки блогерка складає в миску, додає сіль, перемішує та лишає на 15 хвилин, щоб із огіркій вийшла зайва вода. Після цього зайву рідину зливаємо, а до огірків додаємо соєвий соус, оцет, олію, часник, кунжут і мелений червоний перець.
Перемішуємо все, накриваємо миску з огірками кришкою чи харчовою плівкою, відправляємо на 30 хвилин у холодильник, щоб огірки промаринувалися – а потім можна насолоджуватися.
Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".
Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.