Забудьте про олів'є: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт знаменитого салату до Нового року
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася особливим рецептом салату мімозу. Перепелині яйця, фаршировані ікрою мінтаю та класичний салат мімозу - ваш салат заграє новими фарбами, зауважує "Мастер Шеф" Литвинова.
Інгредієнти:
Для салату:
- 5 великих яєць
- 300 г моркви
- 300 г картоплі
- 50 г зеленого лука
- 3-4 перепелині яйця
Для соусу:
- 1 яйце
- 100 г олії
- 250 г ікри мінтаю
Приготування:
Приготування основних інгредієнтів:
Варіть 5 яєць круто. Обдайте їх холодною водою, очистіть і розділіть білки від жовтків.
Відваріть моркву та картоплю до готовності. Очистіть і натріть їх на великій тертці, зауважує "Мастер Шеф" Литвинова. Наріжте зелену цибулю дрібно.
Відваріть перепелині яйця протягом 3-4 хвилин. Очистіть їх і розріжте навпіл.
Складання салату:
На плоскій тарілці викладіть перший шар - картоплю. Змастіть її частиною соусу.
Наступний шар - морква. Знову змастіть соусом, додає "Мастер Шеф" Литвинова. Третій шар - білки від великих яєць, також змащені соусом. Четвертий шар – жовтки від великих яєць. Знову додайте соус. Останній, п'ятий шар – зелена цибуля.
Зверху викладіть половинки перепелиних яєць.
Приготування соусу:
У глибокі миски приготуйте соус. Для цього збийте яйце і, поступово вливаючи олію, продовжуйте збивати до отримання однорідної маси.
"Мастер Шеф" Литвинова розповідує, додайте ікру мінтаю в соус і ретельно перемішайте.
Покриття салату соусом:
Поступово розподіліть соус по поверхні салату. Приділяйте особливу увагу краям, щоб створити ефект "мімози". Охолодіть салат у холодильнику перед подачею. При подачі прикрасьте зеленою цибулею та половинками перепелиних яєць.