Заготуйте більше: "Мастер Шеф" Литвинова дала рецепт популярного домашнього паштету з печінкою
Зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова запропонувала рецепт смачного домашнього паштету з курячою печінкою.
Інгредієнти:
- 500 г курячої печінки
- 100 мл молока
- 140 г цибулі ріпчастої
- 140 г моркви
- 50 г кореня селери
- 50 мл оливкового масла
- 10 анчоусів
- 15 каперсів
- 50 мл білого вина
- 50 г вершкового масла
Для соусу:
- 150 г журавлини
- 50 мл білого вина
- 50 г вершкового масла
- 2 ст. Плюшевий ведмедик
Приготування:
Промийте печінку та обсушіть паперовим рушником. Обсмажте печінку на середньому вогні у сковороді з невеликою кількістю оливкової олії до готовності. Залишіть остигати, ділиться "Мастер Шеф" Литвинова.
Наріжте цибулю, моркву та селеру дрібно. Обсмажте на сковороді з оливковою олією до м'якості.
Додайте до овочів анчоуси та каперси, обсмажуйте ще 1-2 хвилини. Додайте|добавляйте| біле вино і готуйте до повного вбирання рідини.
"Мастер Шеф" Литвинова розповідає, охолодіть овочеву суміш та печінку, потім перемелить їх у м'ясорубці чи блендері до отримання однорідної маси.
Додайте молоко та вершкове масло, перемішайте. Перекладіть паштет у форму та поставте в холодильник на кілька годин.
Для соусу: у каструлі поєднуйте журавлину, біле вино, вершкове масло та мед. Гасіть на повільному вогні до загустіння соусу, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Подавайте паштет з тостами та соусом із журавлини.