Замість котлети: швидкий рецепт пасти з фрикадельками від фіналістки "Мастер Шеф"
Суперфіналістка дванадцятого сезону кулінарного шоу "Мастер Шеф" Ольга Рябенко показала, як швидко та смачно приготувати пасту з мʼясними фрикадельками.
Це чудовий варіант для обіду чи вечері, який забере мінімум часу, а результат вас приємно вразить. Пасту для цього рецепту не потрібно окремо відварювати, все готується в одній сковороді.
Для приготування фрикадельок зірка "Мастер Шеф" використала такі інгредієнти:
- фарш мʼясний - 350 г
- панірувальні сухарі - 2 ст.л.
- яйце - 1 шт.
- цибуля ріпчаста - 0,5 шт.
- часник - 1 зуб.
- сіль і мелений перець - за смаком
Крім того, для приготування пасти "Мастер Шеф" Ольга Рябенко бере:
- цибуля ріпчаста - 1 шт.
- томатне пюре - 120 г
- вода - 450 мл
- вершки - 120 г
- паста з твердих сортів пшениці - 250 г (у сухому вигляді)
- помідори чері - 7 шт.
- сир (пармезан) - 50 г
- зелена цибуля - маленький пучок
- олія для смаження
Щоб приготувати фрикадельки, "Мастер Шеф" Ольга Рябенко просто змішує до однорідності мʼясний фарш, панірувальні сухарі, натерті цибулю та часник, яйце, сіль і перець за смаком.
Цибулину для пасти нарізаємо дрібними кубиками та обсмажуємо на розігрітій сковороді з невеликою кількістю олії. Слідом викладаємо на пательню фрикадельки, ще трішки обсмажуємо. Далі вливаємо воду з томатним пюре та вершками.
"Мастер Шеф" Ольга Рябенко всипає до фрикадельок із соусом суху пасту, перемішує та тушкує до готовності. За дві хвилини до готовності пасти додаємо в пательню нарізані помідори.
Готову страву посипаємо натертим сиром і дрібно нарізаною зеленою цибулею.