Запіканка з куркою та капустою: як зробити ситну та просту страву
Учасниця суперфіналу кулінарного шоу "МастерШеф" Ольга Рябенко розповіла, що як така смачна страва ідеально підійде для обіду чи вечірнього прийому гостей.
Ніжне куряче філе та хрумка капуста створюють ідеальне поєднання, а додавання сиру та сметани надає запіканку апетитну скоринку і досить швидко дозволить насититися.
"Під запікання всі інгредієнти гармонійно зливаються. Так що готова запіканка точно порадує вас і ваших близьких" - зауважує кулінар у своєму рецепті.
Інгредієнти:
- Молода капуста (невелика) – 1/2 шт.
- Куряче філе – 1 шт.
- Яйця – 4 шт.
- Сіль, перець – до смаку.
- Паприка – 1 год.
- Сметана - 100 гр.
- Петрушка – до смаку.
- Твердий сир чи Моцарелла – 100 г.
- Помідор – 1 шт.
- Пармезан - 40 г.
Спосіб приготування:
Капусту нарізати слайсами і викласти у форму, змащену олією. Куряче філе нарізати кубиками. У мисці змішати філе з яйцями, сіллю, перцем, паприкою, натертим сиром, сметаною та подрібненою петрушкою.
Отриману суміш вилити на капусту у формі. Помідор нарізати слайсами та розкласти зверху.
Посипати запіканку натертим пармезаном. Запікати в розігрітій до 200 °С духовці протягом 45 хвилин.