Який продукт небезпечно вживати після 40 років: провокує проблеми з серцем
З віком метаболізм уповільнюється і деякі улюблені продукти сприймаються організмом вже не раніше. Дієтологи розповіли від якої їжі варто відмовитись після 40 років, щоб не спровокувати низку проблем зі здоров'ям. Про це пише storinka.
Після 40 років в організмі людини відбуваються зміни, у тому числі гормональні, тому дуже важливо правильно формувати раціон та уникати деякої їжі, яка може погіршити стан. Один із найбільш шкідливих продуктів для цієї вікової категорії – бекон.
Фахівці попереджають, що в беконі міститься 10% поліненасичених жирів, і ніякої користі здоров'ю він не принесе, а шкода - запросто.
Велика кількість шкідливих жирів у тандемі з колосальною кількістю калорій – це прямий шлях до стрімкого набору ваги та розвитку серцевих захворювань. Із зайвими кілограмами можуть виникнути й інші проблеми зі здоров'ям, що знижує шанс прожити довге життя.
Експерти радять обмежити споживання не тільки бекону, а й будь-якого переробленого м'яса. Це важливо для організму людей після 40 років, але й не буде зайвим для решти, хто намагається стежити за здоров'ям і фігурою.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, рис, білий хліб та молочка виявилися небезпечними для здоров'я: вердикт дієтологів.