Кунжутна олія зробить дива з волоссям, обличчям та серцем: як треба приймати

Кунжутна олія зробить дива з волоссям, обличчям та серцем: як треба приймати

Кунжутна олія — чудова альтернатива іншим харчовим оліям. Її можна використовувати замість соняшникової, оливкової або кукурудзяної для приготування страв.

Вона багата корисними речовинами: вітамінами, білками, антиоксидантами, а також поліненасиченими кислотами, які наш організм не виробляє самостійно.

Олія у кулінарії.

Олія кунжуту відома своїм горіховим смаком, що чудово підходить для салатів і соусів. Вона також застосовується у косметології та медицині. Антиоксиданти в її складі допомагають боротися зі старінням і хворобами, захищаючи клітини від окислювального стресу.

Щодо корисних властивостей: олія підтримує здоров'я серця, знижує рівень холестерину, допомагає контролювати рівень цукру в крові та покращує роботу кишківника. Її також використовують як природний SPF-фільтр, що захищає від ультрафіолету, хоча для кращого захисту все ж варто обирати спеціальні сонцезахисні засоби.

Важливо: кунжутну олію варто вживати обережно людям із низьким тиском, схильністю до тромбів та вагітним. Перед використанням у лікувальних цілях обов’язково консультуйтеся з лікарем.

Як використовувати кунжутну олію для здоров'я.

Оптимальна добова доза кунжутної олії для дорослих – 1 столова ложка. Її можна додавати в салати, каші чи супи, але не варто піддавати тепловій обробці, щоб зберегти корисні властивості.

Лікувальні властивості.

  • Кілька крапель теплої олії можна закапувати у вуха чи ніс при застуді.
  • При зубному болю можна протирати ясна олією.
  • Масаж з олією допомагає при респіраторних захворюваннях, особливо ступні, горло та грудна клітина.

Для профілактики.
Вживання кунжутної олії натщесерце підтримує імунітет і допомагає засвоювати кальцій. При гастриті або запорах рекомендується по 2 ч. л. до 3 разів на день.

Кулінарне використання.
На Сході олію змішують з іншими для смаження, додають в кінці приготування для аромату. Вегани використовують її замість вершкового масла. Олія підходить для маринадів, тушкування та приготування рибних страв.

Зберігання.
Кунжутну олію краще тримати у скляній тарі в сухому місці. Вона може зберігатись до 8 років, але після відкриття – використати за 6 місяців.

Ви недооцінюєте сон- детальніше на Знай.ua.

Раніше ми повідомляли, зміна часу їжі може продовжити життя на третину.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Верховная Рада приняла закон: какие нововведения готовятся в армии

"Нафтогаз" предупредил украинцев об отоплении: известно, что нужно сделать перед включением тепла в жилище

Внук и дед из Одессы наладили международный наркотрафик в детских игрушках

Кличко: Столица подготовила к зиме 550 единиц снегоуборочной техники и сделала запас соли и песка

В СНБО отреагировали на фейк z-пропаганды о массированных ракетных ударах

За «обломками» по НПЗ в Саратове стоит Главное управление разведки

Отдых от Dota 2, ведь студия Blizzard готовится к анонсу ремастера Warcraft II

Массированная ночная атака по Одессе: есть жертвы и раненые, жуткие кадры

Как могут измениться коммунальные платежки в 2025 году

"Укрзализныця" оскандалилась из-за русского языка

Переломный момент: Генсек НАТО рассказал, почему войска КНДР в Европе меняют правила игры

Дочь Маска из-за победы Трампа приняла важное жизненное решение

Миллионные долги побуждают к повышению тарифов: вода из крана может стать дорогим удовольствием

Фиксировал размещение военных объектов: ТЦКшник сливал россиянам позиции ВСУ

Войска РФ атакуют ВСУ химическими боеприпасами: за октябрь было более 320 случаев