Сезон грипу та застуд наближається: що потрібно їсти, щоб менше хворіти
В осінньо-зимовий період люди починають більш активно хворіти на грип або страждати від банальних застуд. Лікарі рекомендують включати до раціону деякі продукти, які допоможуть посилити імунітет та знизити ризик захворіти.
Напередодні сезону застуд та грипу не обов'язково закуповувати в аптеках усі відомі вітамінні комплекси, щоб підготувати імунітет до тяжкого періоду. Правильно сформований раціон допоможе уникнути хвороб анітрохи не гірше.
Помідори
Свіжі помідори багаті на антиоксидант лікопін, який корисний для імунної системи та допомагає організму боротися з інфекціями. Натуральний томатний сік також дасть позитивний для здоров'я ефект.
Яблука та цитрусові
У таких фруктах багато вітаміну С та заліза, які підвищують опірність організму до інфекцій та зміцнюють імунну систему.
Мед
Під час сезонних захворювань зберегти організм можна за допомогою регулярного вживання меду. Йдеться виключно про натуральний продукт, він є природним джерелом фолієвої кислоти, флавоноїдів та інших вітамінів, які зміцнюють організм.
М'ясо
Горіхи
Волоські горіхи та кеш'ю слід вживати щодня невеликими порціями. Вони містять багато магнію, калію та жирних кислот Омега-3, які сприяють підтримці загального здоров'я імунної системи.
Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, аптечка не знадобиться: 5 способів позбавитися головного болю без таблеток.