Скільки варити гречку, щоб була смачною і розсипчастою: готують не тільки каші

Скільки варити гречку, щоб була смачною і розсипчастою: готують не тільки каші

Від того, скільки буде варитися гречка залежать не тільки її смаковій якості, а й користь. Якщо гречку зварити неправильно, вона не буде містити жодної користі для організму.

Для того, щоб гречку зварити правильно краще обрати каструлю з товстим дном. Просто всипте крупу і залийте водою.

«Ідеальні пропорції: 1:2,5 (1 частина гречки та 2,5 частини води)», - каже відома лікарка-дієтолог Світлана Фус.

Необхідно дочекатися закипання, потім зменшити вогонь до мінімуму і варити 15-20 хвилин. Гречку також можна засипати і вже у киплячу воду. Якщо ви хочете отримати більш м’яку і розварену консистенцію, гречку треба варити 30 хвилин.

Експерти радять гречану кашу доповнювати та збагачувати тваринним білком.

«Гречану каша дітям можна їсти з яйцем, рибою, м’ясом птиці та навіть з сиром. Варіантів величезна кількість», - зазначила Світлана Фус на своїй сторінці в Інстаграм.

Лікарка-дієтолог також радить поєднувати гречану кашу з овочами, наприклад, з капустами: морською, броколі та квашеною білокачанною. Таке поєднання, каже Світлана Фус, буде багате на харчові волокна, які виступають в ролі природного сорбенту, вітамінів та мінералів.⁣⁣⠀

До речі, з гречаної крупи готують не тільки каші, але також використовують гречане борошно у випічці, щоб замінити пшеничне борошно.

«У гречці немає глютену –⠀це оптимальний варіант для людей, які страждають його непереносимістю», - пояснює Світлана Фус.

Зазначимо, що користь гречки в порівнянні з іншими крупами (спельта, рис, перлова крупа, пшоно) в тому, що вона містить всі типи клітковини, які потрібні для здоров'я кишківника.

Гречка входить практично до всіх дієт для схуднення - в ній не містяться холестерин і трансжири, а на 100 г продукту всього 313 ккал.

І ніякого хліба - Ольга Сумська розкрила рецепт соковитих котлет.

Корисно і поживно - Джамала розповіла чудовий рецепт сніданку.

Найсмачніша тушкована капуста - відомий шеф-кухар дав старовинний український рецепт.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Госэкоинспекция прекратила незаконный лов биоресурсов в Киевской области

Нежная курочка в сливочно-томатном соусе: как сделать мясо мягким и вкусным

Компенсация и санаторий: кто имеет право на бесплатное оздоровление

Сеть поразила история о квадроберах, пожилой женщине и бездомном

Цена снизится с 4,32 до 2,64 грн за 1кВт/час: тариф на электроэнергию с октября изменился не для всех

В ГУР доложили о выведении из строя российского тральщика "Обухов"

Ирина Билык снова сделала это с Димой Коляденко: "Спасибо, солнышко..."

К гречке или картошке: как приготовить вкусные куриные тефтели, простой рецепт

Новые правила мобилизации: уклонистов прижали окончательно

Сбитие из Patriot российских "Кинжалов" попало на видео

Сколько можно сэкономить на ночном тарифе на электроэнергию

Дали меньше времени для посещения ТЦК: Кабмин значительно сократил сроки явки по повестке

Ученые зафиксировали странное излучение во время грозы – поможет объяснить причину молнии

Конесервированные груши на зиму: останутся, как свежие и нужно всего 3 ингредиента

Суд избрал меру пресечения для скандальной руководительницы МСЭК