З гострою ноткою: рецепт пекінської капусти китайською з пікантним смаком
Такий варіант закуски в китайському стилі з пекінської капусти чудово поєднується з рисом, локшиною або омлетом.
На цей раз food-стиліст та експерт з кулінарії my_happyfood запропонував простий рецепт салату з пекінської капусти, який ідеально підходить як закуска або гарнір.
Інгредієнти:
- 1 качан пекінської капусти (нарізати тонкими смужками)
- Сіль (за смаком)
- вода
Для заправки:
- ½-1 ст. л. чилі кочукара або 1–2 свіжих чилі (подрібнити)
- 2 зубчики часнику (подрібнити)
- Зелена цибуля (кілька пагонів, нарізати)
- Кінза (за бажанням, нарізати)
- 50 мл рослинної олії
- 30-40 мл соєвого соусу
- 1 ст. л. рисового оцту
- 1 год. л. соус хойсин
- ½ ч. л. глутамату натрію (опціонально, можна не додавати)
Приготування:
Посолити капусту і залишити на 30 хвилин, щоб вона дала сік. Промийте капусту в холодній воді, потім добре відіжміть зайву рідину.
Перекладіть капусту у велику миску. Зверху викладіть подрібнений чилі, часник та зелену цибулю. Розігрійте олію і залийте гарячою олією суміш капусти з чилі, цибулею та часником.
Додати соєвий соус, рисовий оцет, соус хойсин і, якщо використовуєте, глутамат натрію. Ретельно перемішайте усі інгредієнти. Спробуйте і за бажання підправити смак за своєю перевагою, додавши більше соєвого соусу, якщо потрібно.