Більше не купуйте: "Мастер Шеф" Ярославський дав покращений рецепт чебуреків із помідором
Суддя кулінарного проекту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський записав відео та поділився детально у соціальній мережі рецептом українських чебуреків, пропонуючи експериментувати з начинкою. Ось як їх приготувати.
Для тесту:
- 300 г борошна + для посипання
- 200 г окропу
- сіль
Для начинки:
- 250 г м'ясного фаршу
- 1 помідор
- 1 велика цибулина
- 150 г сиру
- 25 г води
- Сіль перець
- Рафінована олія без запаху
У великій мисці змішайте 275 г борошна із сіллю та залийте окропом, розповідає "Мастер Шеф" Ярославський. Добре перемішайте дерев'яною ложкою і дайте тесту трохи охолонути. Додайте борошно, що залишилося, і вимішуйте тісто, щоб воно стало еластичним, потім залиште тісто під мискою.
"Мастер Шеф" Ярославський додав, далі натріть на тертці цибулю, помідор та сир. У великій мисці змішайте фарш з натертою цибулею, помідором і сиром. Додайте сіль, перець та 25 г води, щоб начинка була соковитою.
На посипаному борошном столі розкотіть тонке коло тесту. За допомогою кришки виріжте кола із тіста. На кожне коло покладіть ложку начинки, акуратно закрийте, випускаючи надмірне повітря, і закріпіть краю вилкою.
Розігрійте олію на середньому вогні. Перевірте його готовність, кинувши у нього шматочок тіста. Якщо тісто почне смажитися, олія готова. Смажте чебуреки по 2 штуки одночасно, за хвилиною з кожного боку, порадив "Мастер Шеф" Ярославський.