Для любителів солодощів: "Мастер Шеф" Глинська розповіла, як зробити домашній ягідний торт

Для любителів солодощів: "Мастер Шеф" Глинська розповіла, як зробити домашній ягідний торт

Переможниця та колишня суддя проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла у деталях, як зробити дивовижно-м'який торт із ягодами.

Інгредієнти:

Для шоколадного бісквіту:

  • Мука — 100 г (4 ст. л.)
  • Какао-порошок - 15 г (1 ст. л. з гіркою)
  • Розпушувач - 5 г (1 ч. л. з гіркою)
  • Сіль - 1 г
  • Цукор - 90 г (4,5 ст. л.)
  • Вода — 150 мл
  • Рослинна рафінована олія - ​​40 мл (2 ст. л. + 2 ч. л.)

Для вишневого мусу:

  • Вишневий сік - 250 мл
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)
  • Манна крупа - 15 г (1,5 ст. л.)

Для сиропу:

  • Вода - 80 мл
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)
  • Агар-агар — 4 г (2 ч.л.)

Для вишневого мармеладу:

  • Вишня (свіжа або заморожена) - 250 г
  • Кукурудзяний крохмаль - 15 г (1,5 ч. л.)
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів. У мисці змішайте борошно, какао-порошок, розпушувач, сіль та цукор. Додайте воду та олію, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.

Перелийте тісто у форму для випічки, застелену пергаментним папером, і випікайте 25-30 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою - вона повинна виходити сухою із центру бісквіту.

"Мастер Шеф" Глинська додає, дайте бісквіту охолонути, потім розріжте його на два коржі. У каструлі доведіть вишневий сік до кипіння. Додайте цукор та манну крупу, постійно помішуючи. Варіть на повільному вогні до загусання.

У невеликій каструлі змішайте воду, цукор та агар-агар. Доведіть до кипіння, помішуючи, потім зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.

Якщо ви використовуєте заморожену вишню, розморозьте її і злийте зайву рідину. У каструлі змішайте вишню, цукор та кукурудзяний крохмаль. Доведіть до кипіння, потім варіть на повільному вогні, розповідає "Мастер Шеф" Глинська.

Перший корж бісквіту просочіть сиропом, потім зверху розподіліть вишневий мармелад. На мармелад викладіть шар вишневого мусу. Накрийте другим коржем бісквіту, також просочивши його сиропом. Поставте торт в холодильник на кілька годин для просочення.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Новые штрафы на дорогах: водителей ждут более жесткие наказания за нарушение

Польша не хочет поддерживать украинских беженцев: выживать станет сложнее

Непревзойденный штоллен: рецепт для настоящих гурманов от "Мастер Шефа"

Парень озверел на первой свидании с новой девушкой: она издавала эти звуки, а потом рыдала

До трех градусов мороза: украинцев ждет резкое изменение погоды

Пополнять карточки стало еще труднее: НБУ вводит изменения

Как вырастить на подоконнике листья салата: хозяйки назвали самый дешевый способ

В Украине начнут продавать авто из США за "копейки": в чем подвох

В школах внедрят новые предметы: помогут ученикам выжить

Идеальный хлеб на закваске без замеса: "Мастер Шеф" дал простой рецепт для дома

Если вы встаете ночью в туалет, то время насторожиться: что говорят врачи и народные приметы об этом

Резерв+ ожидает масштабное обновление: какие функции станут доступны

Когда дадут тепло в дома, что будет с тарифами и субсидиями этого сезона

Гороскоп для всех знаков зодиака на 15 октября: кого ждет эмоциональный подъем

Почему нельзя стирать 15 октября и кто будет сегодня мешать всем: приметы и запреты на Евфимия Солунского