Для любителів солодощів: "Мастер Шеф" Глинська розповіла, як зробити домашній ягідний торт

Для любителів солодощів: "Мастер Шеф" Глинська розповіла, як зробити домашній ягідний торт

Переможниця та колишня суддя проекту "Мастер Шеф" Єлизавета Глинська розповіла у деталях, як зробити дивовижно-м'який торт із ягодами.

Інгредієнти:

Для шоколадного бісквіту:

  • Мука — 100 г (4 ст. л.)
  • Какао-порошок - 15 г (1 ст. л. з гіркою)
  • Розпушувач - 5 г (1 ч. л. з гіркою)
  • Сіль - 1 г
  • Цукор - 90 г (4,5 ст. л.)
  • Вода — 150 мл
  • Рослинна рафінована олія - ​​40 мл (2 ст. л. + 2 ч. л.)

Для вишневого мусу:

  • Вишневий сік - 250 мл
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)
  • Манна крупа - 15 г (1,5 ст. л.)

Для сиропу:

  • Вода - 80 мл
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)
  • Агар-агар — 4 г (2 ч.л.)

Для вишневого мармеладу:

  • Вишня (свіжа або заморожена) - 250 г
  • Кукурудзяний крохмаль - 15 г (1,5 ч. л.)
  • Цукор - 50 г (4,5 ст. л.)

Приготування:

Розігрійте духовку до 180 градусів. У мисці змішайте борошно, какао-порошок, розпушувач, сіль та цукор. Додайте воду та олію, ділиться "Мастер Шеф" Глинська.

Перелийте тісто у форму для випічки, застелену пергаментним папером, і випікайте 25-30 хвилин. Готовність перевіряйте зубочисткою - вона повинна виходити сухою із центру бісквіту.

"Мастер Шеф" Глинська додає, дайте бісквіту охолонути, потім розріжте його на два коржі. У каструлі доведіть вишневий сік до кипіння. Додайте цукор та манну крупу, постійно помішуючи. Варіть на повільному вогні до загусання.

У невеликій каструлі змішайте воду, цукор та агар-агар. Доведіть до кипіння, помішуючи, потім зніміть з вогню і дайте трохи охолонути.

Якщо ви використовуєте заморожену вишню, розморозьте її і злийте зайву рідину. У каструлі змішайте вишню, цукор та кукурудзяний крохмаль. Доведіть до кипіння, потім варіть на повільному вогні, розповідає "Мастер Шеф" Глинська.

Перший корж бісквіту просочіть сиропом, потім зверху розподіліть вишневий мармелад. На мармелад викладіть шар вишневого мусу. Накрийте другим коржем бісквіту, також просочивши його сиропом. Поставте торт в холодильник на кілька годин для просочення.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Коли дадуть тепло в будинки, що буде з тарифами та субсидіями цього сезону

Гороскоп для всіх знаків зодіаку на 15 жовтня: на кого чекає емоційне піднесення

Чому не можна прати 15 жовтня і хто сьогодні заважатиме всім: прикмети та заборони на Євфимія Солунського

Є цифра 4: мольфарка розповіла, коли закінчиться війна і чи буде Курськ у складі України

Смачнющий чизкейк із кисломолочного сиру: кулінар поділилася простим рецептом

Восени 2024 року українці можуть встигнути отримати "бонус" до основної пенсії: як оформити документ

Як посадити троянди пізньою осінню: господині розкрити хитрощі

Що робити, якщо гроші зникли з рахунка

Ідеальний шоколадний бісквіт для тортів: покроковий рецепт без труднощів

Тариф на газ для українських сімей: озвучено дату, коли можуть перерахувати вартість кубометра

Як виростити вдома зелену цибулю: господині назвали найпростіший спосіб

Книгарні Києва вигадали, що робити з російськими книжками – вигода очевидна

Збережіть свій номер Київстар, Vodafone та lifecell: простий спосіб змінити мобільного оператора

Як виростити огірки у мішку восени: найпростішй метод городників

NASA обіцяє шокувати новинами про інопланетян