Рецепт шоколадного фондану від судді "Мастер Шеф" Ярославського: дуже просто та швидко
Суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як у домашніх умовах приготувати смачний і ніжний шоколадний фондан.
Щоб приготувати шоколадний фондан, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський бере такі інгредієнти (в розрахунку на чотири порції):
- шоколад чорний (від 70%) - 110 г
- шоколад молочний (35%) - 40 г
- вершкове масло 82,5% - 100 г
- яйця - 3 шт. великого розміру
- цукор - 140 г
- борошно - 40 г
- какао-порошок - 10 г
Для подачі "Мастер Шеф" Володимир Ярославський радить використовувати ванільне морозиво та ягоди.
Чорний і молочний шоколад разом із вершковим маслом "Мастер Шеф" Володимир Ярославський розтоплює на водяній бані та розмішує до однорідності.
Яйця збиваємо до однорідності з цукром і додаємо цю суміш до шоколаду, перемішуємо. Окремо змішуємо борошно з какао-порошком, також додаємо до шоколадної маси та ще раз усе добре перемішуємо.
Порційні формочки "Мастер Шеф" Володимир Ярославський трохи змащує вершковим маслом, присипає какао-порошоком і струшує його залишки. Шоколадну масу заливаємо в форми на 3/4 висоти (приблизно 7-8 см).
Обовʼязково даємо шоколадній масі охолонути перед випіканням. Випікаємо фондани в розігрітій до 190 градусів духовці приблизно 8 хвилин.
Одразу дістаємо фондан з форми на тарілку, додаємо кульку ванільного морозива та прикрашаємо ягодами або ягідним соусом.