Правильний український вінегрет: Астаф'єва та "Мастер Шеф" Клопотенко поділилися рецептом
Євген Клопотенко та популярна українська співачка, модель, волонтерка Даша Астаф'єва в ефірі кулінарного проєкту "Пекельні борошна" показали, як приготувати справжній український вінегрет. Шоу вийшло на YouTube-каналі "СТБ" (щоб подиаитися відео, проскрольте вниз).
Для приготування українського вінегрету Євген Клопотенко бере такі інгредієнти:
- картопля - 2 шт.
- буряк - 2 шт.
- морква - 1 шт.
- квасоля - 100 г
- оцет - 2 ст.л. (краще яблучний)
- солодка гірчиця - 1 ст.л.
- олія - 80 мл
- пажитник
Картоплю, буряк і моркву Євген Клопотенко вимиває, загортає кожен овоч окремо в фольгу та відправляє запікатися в розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 1 годину 20 хвилин, щоб буряк добре приготувався.
Тим часом Євген Клопотенко готує заправку. Для цього в мисці з'єднуємо оцет, солодку гірчицю та олію і все добре розмішуємо віничком.
Запечені овочі чистимо від шкірки та нарізаємо кубиком приблизно однакового розміру, заливаємо соусом і для смаку додаємо відварену квасолю (квасолю варимо приблизно 1 годину 20 хвилин).
Для аромату Євген Клопотенко додає до вінегрету спецію під назвою пажитник: товче його в ступці, а потім просіює через сито — пів чайної ложки пажитника чудово доповнять смак українського вінегрету.