Соковита та ніжна запіканка зі звичайної капусти: швидкий рецепт від зірки "Мастер Шеф" Литвинової
Цього разу на своїй сторінці в Instagram колишня суддя кулінарного проєкту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як приготувати смачну, ніжну та вітамінну запіканку з капусти.
Зірка "Мастер Шеф" наголосила, що це ідеальний варіант для тих, хто намагається дотримуватися здорового збалансованого харчування. Тетяна Литвинова радить таку капустяну запіканку в якості основної страви, гарніра, або ж перекусу, адже її зручно брати з собою.
Для приготування капустяної запіканки "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова бере такі інгредієнти:
- капуста - 500 г
- яйця - 4 шт.
- сіль - 1 ч.л.
- сметана - 300 г
- борошно - 3 ст.л.
- розпушувач - 1 ч.л.
- зелена цибуля - 15 г
- сир твердий - 200 г
- бекон - 100 г
- часник - 4 зубчики
- гірчиця - 1 ст.л.
Капусту "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова дрібно шаткує, підсолює та робить "масажик", поки вона не стане мʼякою.
Бекон і цибулю дрібненько нарізаєм та додаємо до капусти.
Щоб приготувати заливку для запіканки, "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова змішує до однорідності яйця, сметану, розпушувач, вичавлений часник, гірчицю та борошно.
Перемішуємо капусту, бекон і зелену цибульку з заливкою та викладаємо цю масу в жаростійку форму.
Зверху натираємо моцарелу або інший сир, що плавиться, накриваємо пергаментом, як показано на відео, та відправляємо капустяну запіканку в розігріту до 160 градусів духовку на 1 годину.