Дуже хрусткі мариновані огірки і кабачки: універсальний рецепт на зиму
Рецептів маринованих огірків і кабачків є безліч. Хтось любить з більш м’яким смаком, а хтось віддає перевагу гостреньким. Огірки ріжуть або закладають в банки цілими, кабачки найчастіше нарізають кружальцями.
Однак кулінар Тетяна Акопян пропонує приготувати мариновані кабачки, порізавши їх на довгі шматочки. Одночасно з кабачками можна замаринувати і огірки – маринад однаковий.
«Найсмачніші і найхрусткіші огірочки з гірчицею. Отримала дуже багато вдячних відгуків від своїх підписників за цей рецепт. За цим же рецептом закриваю і кабачки. Без перебільшення це супер рецепт», - запевнила фубдлогерка.
Дуже хрусткі мариновані огірки і кабачки.
Маринад, за її словами, виходить в міру солоний, а гірчиця дає хрусткість.
Для маринування огірків і кабачків банки необхідно попередньо стерилізувати.
Інгредієнти для маринаду до огірків і кабачків потрібні наступні (на 1 літр води): 50 гр сіль, 100 гр цукор, 75 мл оцет 9%.
Дуже хрусткі мариновані огірки і кабачки.
Також необхідні (на банку в 2 літри): декілька шматочків цибулі, 3-4 зуб. часнику, 2 шт лавр. листу, 10 шт чорн перцю, 10 шт духмяного перцю, 1 ст л гірчиця в зернах.
«Огірки беремо не великі», - розповіла Тетяна Акопян.
Маринуючи огірки і кабачки, перший раз заливаємо кипʼяток - прогріваємо
Другий раз заливаємо маринад і закриваємо вже консервацію на зиму.
Такі квашені огірки залишаться хрусткими аж до нового урожаю: рецепт на зиму.
Найсмачніша капуста Пелюстка з буряком: рецепт від зірки "Мастер Шеф" Літвінової.
Найкращі дні для засолки і консервації огірків у липні: місячний календар.