Огірки будуть ніби щойно з грядки – як зберігати їх свіжими, щоб їсти навіть взимку
/https%3A%2F%2Ft9237931.s3.eu-central-1.amazonaws.com%2Ffeed%2F2%2Ff5708b031b3a6674b676066167aece76.jpg)
Хочете, щоб ваші огірки залишалися свіжими якомога довше? Ось кілька порад, які допоможуть зберегти їх хрусткими та соковитими.
Ідеальне місце для огірків – овочевий відсік у холодильнику. Але є нюанс: важливо не перестаратися з холодом. Лікарка-дієтологиня Емі Рід поділилася секретами.
"Якщо зберігати огірки при температурі нижче 10°С більше двох-трьох днів, вони можуть переохолодитися. Це як вийти на вулицю в мінус 20 без шапки – гарантовано проблеми! Огірки можуть покритися водянистими плямами, з'являться ямки на шкірці, вони знебарвляться і почнуть гнити", – розповідає Емі Рід.
І ще одна важлива порада: не зберігайте огірки поруч з помідорами, яблуками, авокадо та іншими фруктами, які виділяють етилен. Це як намагатися тримати кішку і собаку в одному домі – можуть виникнути проблеми. Етилен пришвидшує гниття огірків, тому краще розсадити їх по різних куточках холодильника.
Дотримуючись цих простих рекомендацій, ви зможете насолоджуватися свіжими і хрусткими огірками набагато довше.
Раніше ми розповідали, щоВи зберігаєте свої продукти неправильно: як не отруїтися їжею зі свого ж холодильника