Рецепт смачнющого цибулевого пирога: готується дуже просто та з доступних інгредієнтів
Українська кулінарна блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати традиційний швабський пиріг із цибулею, який дуже популярний у Німеччині та Франції.
Для тіста нам знадобляться такі інгредієнти:
- вершкове масло (холодне) - 100 г
- борошно - 200 г
- яйце - 1 шт.
- вода (крижана) - 1 ст.л.
- сіль - 0,5 ч.л.
Для начинки цибулевого пирога блогерка використала:
- цибуля - 600 г
- вершкове масло - 50 г
- шинка, бекон або сало - 200 г
- яйця - 3 шт.
- сметана - 300 г
- сіль, перець і мускатний горіх - за смаком
Вершкове масло з борошном розтираємо до стану крихти. Додаємо яйце, сіль, воду та швидко замішуємо тісто. Готове тісто загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник приблизно на 20-30 хвилин.
Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями та обсмажуємо на вершковому маслі. Додаємо нарізаний невеликими шматочками бекон або шинку, сіль, перець, обсмажуємо, а потім лишаємо начинку вистигати.
Також потрібно приготувати заливку: просто змішуємо до однорідності яйця, сметану та спеції. Коли начинка охолоне, змішуємо її з заливкою.
Охолоджене тісто розкачуємо в пласт середньої товщини та викладаємо в форму змащену олією, формуючи акуратний бортик. Викладаємо на тісто начинку та випікаємо пиріг при 180 градусах протягом 40 хвилин.
Краще за шарлотку: рецепт запіканки з яблуком від переможниці "Зважені та щасливі".
Замість звичайного шашлику: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт смачнющого мʼяса.
Треба лише 10 хвилин: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт смачної пасти з кабачка.