Такий печений часник можна додавати у все, що захочеться: не рецепт, а золото
До хлібчика такий печний часник просто ідеальний! Крім того, запечений часник ідеально доповнить пасту, паштети, курку і багато інших страв.
Як запекти часник так, щоб він був ніжним і ароматним розповіла досвідчена господиня і авторка популярного блогу «Корисні корисності» Катерина Мазурець.
«Цей печений часничок, то щось неймовірне, його можна додавати у все на світі!», - запевняє Катерина.
Наприклад, намастити шмат свіжого хліба або додати у макарони.
«Або заморожуємо і викладаємо на свіжоприготовані стейки. Це дуже і дуже смачно», - запевняє Катерина.
Як смачно запекти часник.
Отже, від не почищеної головки часнику необхідно відрізати верхню частину. Викладаємо часник на деко і кожну головку поливаємо оливковою олією, додаємо сіль. Ставимо у духовку, розігріту до 180 градусів.
Часник буде пектися приблизно годину.
Як смачно запекти часник.
Коли часник спечеться, вичавлюємо зубчики і додаємо у 200 г вершкового масла. Також додаємо сіль і перемішуємо до ніжної консистенції.
«Кількість печеного часнику регулюємо за власним смаком. По рецепту 1 столова ложка, я беру більше, бо подобається більш концентрований смак», - розповіла господиня.
Як смачно запекти часник.
Перед подачею на стіл таке часникове масло на хлібчику можна прикрасити зеленню.