Більшість українців збираються звільнятись: чи перерахують зарплати на фоні масового незадоволення

Більшість українців збираються звільнятись: чи перерахують зарплати на фоні масового незадоволення

В Україні, згідно з результатами опитувань, більшість працівників виявили незадоволеність своїми зарплатамиі мають намір звільнитись, якщо з'явиться відповідна можливість. Навіть при значному зростанні зарплат через дефіцит кадрів, вони не задовольняють потреби працівників.

За оцінками уряду, середня зарплата в Україні протягом трьох років досягне позначки більше 30 тисяч гривень на місяць. В перерахунку в долари це становитиме приблизно 700 доларів на місяць в середньому для українців.

Україна відзначається значним зростанням зарплат у трьох ключових секторах - будівництві, готельно-ресторанному бізнесі і водному транспорті, де зарплати за останній рік зросли більш ніж на 40%. Це ставить ці сектори на перше місце за темпами зростання зарплат в останні роки. Така динаміка є результатом серйозного дефіциту кадрів, який змушує роботодавців платити вищі зарплати для привернення нових співробітників.

Звіт Національного банку України підтверджує, що підприємства і надалі стикаються з нестачею робочої сили, що продовжує підштовхувати зарплати в приватному секторі до збільшення.

Незважаючи на це, в секторах охорони, будівництва та виробництва продовжується відчутний дефіцит співробітників, що виявляється у стійкому збільшенні кількості вакансій. Кількість людей, які активно шукають роботу, зросла незначно.

Згідно з аналітичним звітом від Gradus Research, лише 26% опитаних в Україні вважають себе задоволеними своєю роботою. З них 4% повністю задоволені, а 22% просто задоволені. Проти 37% опитаних, які виражають незадоволеність своєю роботою, що є найпопулярнішою відповіддю. З них 10% категорично незадоволені, а 27% просто незадоволені.

За результатами опитування 4Service Group, середній рівень зарплати, який задовольнив би українців, складає 32,404 гривні на місяць. Ця сума перевищує фактичну середню зарплату респондентів на 75%, оскільки вона становить 18,464 гривні. За даними опитування, 63% опитаних працівників мають намір звільнитися та шукати кращу роботу протягом наступних шести місяців. Основні мотиви включають низькі зарплати, відсутність кар'єрних перспектив і погані умови праці.

Джерело: OBOZ.UA.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Від 100 до 200 гривень: "Газмережі" показали, як заощадити на блакитному паливі

Як захистити дерево черешні взимку: що потрібно зробити, поради садівників

У Львові ТЦК провели рейди стриптиз-клубами

Overwatch може отримати свою версію для смартфонів: усі відомі чутки

У Києві з'явився мурал, на якому зображено голову ГУР Кирила Буданова: стоїть серед ромашок і тримає на руках кота - фото

У ромашковому полі з котом на руках. У Києві з’явився мурал, на якому зображений очільник ГУР Кирило Буданов

Z-блогери повідомили про втрату чергового російського Су-34

«Тільки попередь, щоб я сховатися встиг»: мобілізований в ЗСУ захотів скоригувати вогонь по своєму підрозділу

Мінекономіки готує нові правила бронювання працівників: що зміниться до листопада

Прайс-кепи на енергоринку обмежують інвестиції у виробництво електроенергії – експерт

Вдарить по простим українцям: експерт пояснив ризики запровадження податку на посилки з-за кордону

В РНБО розповіли, що відбувається в Курській області

"Нафтогаз" попередив з приводу оплати: краще встигнути до 15 числа

Рецепт горохового супу від фіналістки "Мастер Шеф": виходить неймовірно смачно

Не забудьте про виноград: 3 обов'язкові процедури для ліан восени - плодоноситиме, як шалений