Готуйте з різними начинками: простий рецепт галети від переможниці "Мастер Шеф" Глінської

Готуйте з різними начинками: простий рецепт галети від переможниці "Мастер Шеф" Глінської

Переможниця одного з сезонів і колишня суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати смачну галету з солодкою начинкою.

Цього разу для начинки "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська використала абрикоси, лохину та вершковий сир, але цей рецепт універсальний, можна брати начинку на свій смак.

Для тіста на одну велику галету нам знадобляться такі інгредієнти:

  • борошно - 300 г
  • сіль - 2 г
  • цукор - 60 г
  • розпушувач - 5 г
  • вершкове масло (з морозилки) - 150 г
  • вода (холодна) - 70 г

Для начинки "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська використала:

  • абрикоси - 500 г
  • лохина - 80 г
  • цукор (тростинний) - 50 г
  • сир вершковий - 150 г

Крім того, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська взяла 1 яйце для змащення бортиків та мигдалеві пелюстки для декору.

Спершу змішуємо борошно з цукром, розпушувачем і сіллю. Шматок вершкового масла обвалюємо в борошні та натираємо на дрібній тертці, щоб вийшла крихта. У кінці вливаємо холодну воду та швидко замішуємо тісто.

Готове тісто загортаємо в плівку та відправляємо в холодильник на пів години.

На пергаменті "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розкачує тісто в коло діаметром приблизно 40 см, припилюючи пергамент, тісто та качалку борошном.

На тісто рівномірно викладаємо вершковий сир, не доходячи до країв на кілька сантиметрів, посипаємо цукром, викладаємо половинки абрикосів, а зверху ще трішки присипаємо цукром.

Загортаємо краї галети, змащуємо бортики яйцем, посипаємо мигдалевими пелюстками та відправляємо випікатися в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин. За 10 хвилин до кінця випікання додаємо лохину.

Подавати галету "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська радить тоді, коли вона охолоне.

Поділитися сюжетом

Останні новини

Як правильно зберігати врожай буряків узимку: важливі поради та секрети від професіоналів

Зупиніться з консервацією, адже доведеться викидати: скільки можна зберігати варення, соління та компоти

Чим обробити сад від шкідників восени: експерти назвали кращі методи

Небезпечна бактерія живе в рибі та "пожирає людей": жінка залишилася без рук та ніг після вечері

Ціни на пальне змінилися: скільки коштує заправити повний бак

Заливний пиріг з цибулею та яйцем: легкий та корисний рецепт від зірки "Мастер Шеф" Лізи Глінської

Для чого використовують кондиціонер для білизни і чи потрібен він при пранні: міфи, в які ви вірите

"Доведеться підвищувати вдвічі": українські інтернет-провайдери готують нові тарифи

Як підготувати грядку під часник восени: правила гарантованого врожаю від господинь

Повістки вручатимуть "прозоро" – ТЦК зобов’язали до нових правил

500 гривень на продукти від "Ощадбанку": як отримати

На Харківщині волонтер пограбував дитину: замість покарання хотів на фронт

Україна вперше в історії стала бронзовим призером ЧС з футзалу

Людей застерегли від виходу на пенсію: відразу станете старими і хворими

Рецепт корисних цукерок без цукру та глютена: Ліза Глінська розповіла, як приготувати смачний десерт за п'ять хвилин