Готуйте з різними начинками: простий рецепт галети від переможниці "Мастер Шеф" Глінської

Готуйте з різними начинками: простий рецепт галети від переможниці "Мастер Шеф" Глінської

Переможниця одного з сезонів і колишня суддя кулінарного шоу "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська показала, як приготувати смачну галету з солодкою начинкою.

Цього разу для начинки "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська використала абрикоси, лохину та вершковий сир, але цей рецепт універсальний, можна брати начинку на свій смак.

Для тіста на одну велику галету нам знадобляться такі інгредієнти:

  • борошно - 300 г
  • сіль - 2 г
  • цукор - 60 г
  • розпушувач - 5 г
  • вершкове масло (з морозилки) - 150 г
  • вода (холодна) - 70 г

Для начинки "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська використала:

  • абрикоси - 500 г
  • лохина - 80 г
  • цукор (тростинний) - 50 г
  • сир вершковий - 150 г

Крім того, "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська взяла 1 яйце для змащення бортиків та мигдалеві пелюстки для декору.

Спершу змішуємо борошно з цукром, розпушувачем і сіллю. Шматок вершкового масла обвалюємо в борошні та натираємо на дрібній тертці, щоб вийшла крихта. У кінці вливаємо холодну воду та швидко замішуємо тісто.

Готове тісто загортаємо в плівку та відправляємо в холодильник на пів години.

На пергаменті "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська розкачує тісто в коло діаметром приблизно 40 см, припилюючи пергамент, тісто та качалку борошном.

На тісто рівномірно викладаємо вершковий сир, не доходячи до країв на кілька сантиметрів, посипаємо цукром, викладаємо половинки абрикосів, а зверху ще трішки присипаємо цукром.

Загортаємо краї галети, змащуємо бортики яйцем, посипаємо мигдалевими пелюстками та відправляємо випікатися в розігрітій до 180 градусів духовці протягом 35-40 хвилин. За 10 хвилин до кінця випікання додаємо лохину.

Подавати галету "Мастер Шеф" Єлизавета Глінська радить тоді, коли вона охолоне.

Поделиться сюжетом

Последние новости

Как и когда посадить ежевику осенью саженцами: топ советов от садоводов

Десерт "Лед и огонь": упрощенный рецепт от известного повара, который поразит ваших гостей

Как правильно хранить урожай свеклы зимой: важные советы и секреты от профессионалов

Остановитесь с консервацией, ведь придется выкидывать: сколько можно хранить варенье, соленья и компоты

Чем обработать сад от вредителей осенью: эксперты назвали лучшие методы

Опасная бактерия живет в рыбе и "пожирает людей": женщина осталась без рук и ног после ужина

Цены на топливо изменились: сколько стоит заправить полный бак

Заливной пирог с луком и яйцом: легкий и полезный рецепт от звезды "Мастер Шеф" Лизы Глинской

Для чего используют кондиционер для белья и нужен ли он при стирке: мифы, в которые вы верите

"Придется повышать вдвое": украинские интернет-провайдеры готовят новые тарифы

Как подготовить грядку под чеснок осенью: правила гарантированного урожая от хозяек

Повестки будут вручать "прозрачно" – ТЦК обязали к новым правилам

500 гривен на продукты от "Ощадбанка": как получить

В Харьковской области волонтер ограбил ребенка: вместо наказания хотел на фронт

Людей предостерегли от выхода на пенсию: сразу станете старыми и больными