Це геніально: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт легкого та смачного торта з 10 яєць

Це геніально: "Мастер Шеф" Ярославський дав рецепт легкого та смачного торта з 10 яєць

Суддя "Мастер Шеф" Володимир Ярославський показав, як приготувати смачний, легкий і ніжний меренговий торт, який готується швидше, ніж класична "Павлова".

"Мастер Шеф" Володимир Ярославський зробив великий чотириярусний торт. Якщо хочете менший, просто діліть кількість інгредієнтів на 2 або навіть 3 – буде так само смачно та красиво.

Для меренгових коржів нам знадобляться такі інгредієнти:

  • білок яєчний - 390 г (з 10-11 великих яєць)
  • цукрова пудра - 600 г
  • крохмаль кукурудзяний - 70 г
  • сіль - 2 г
  • сік половинки лимона

"Мастер Шеф" Володимир Ярославський робить два види крему. Перший – це просто збиті вершки, для цього беремо 800 г вершків. Для другого крему беремо:

  • жовтки яєчні - 10 шт.
  • цедра і сік двох лимонів (приблизно 80 г)
  • цедра і сік одного апельсина (приблизно 110 г)
  • вершкове масло - 150 г
  • цукор - 100 г

Крім того, нам знадобиться 900 г полуниці чи інших ягід.

Щоб приготувати меренгові коржі, спершу "Мастер Шеф" Володимир Ярославський до білків додає сіль, лимонний сік і збиває до легкої піни. Далі частинами починаємо додавати цукрову пудру та збиваємо до стійкої маси. У кінці додаємо просіяний крохмаль і обережно віничком вимішуємо меренгу.

На два дека, застелені пергаментом, "Мастер Шеф" Володимир Ярославський викладає меренгу чотирьох різних розмірів і відправляє в розігріту до 130-140 градусів духовку приблизно на годину. Готові коржі дістаємо та лишаємо остигати.

Тим часом готуємо курд: змішуємо яєчні жовтки, сік і цедру цитрусових, масло, цукор, ставимо суміш на водяну баню та доводимо до кипіння. Готовий крем пропускаємо через сито, накриваємо плівкою в контакт і також лишаємо остигати.

Перед початком збирання торту вершки збиваємо в щільну піну. Під найбільший корж "Мастер Шеф" Володимир Ярославський додає трішки вершків, щоб торт не поїхав. Збираємо торт у вигляді піраміди, розподіляючи по коржах вершки, ягоди та курд – і одразу можна подавати до столу.

Поділитися сюжетом

Останні новини

НАЗК озвучив імена військкомів, які живуть як королі: майна на сотні мільйонів

Супермаркети різко підвищили ціни на м'ясо

Баклажани тепер готую так: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво дав цікавий рецепт

У гравців 15 годин на основні завдання: для Hogwarts Legacy створюють масштабне DLC

Українці зможуть отримувати пенсії по-новому: деталі законопроекту

Поліція займеться школярами: будуть реагувати дуже швидко

Які квіти можна садити на зиму, щоб вони не замерзли: господині поділились хитрощами

Солдати КНДР можуть вступити у війну: "10 тисяч підготовлених військових"

Пенсія за віком чи інвалідністю: що вигідніше для українців

Ароматна юшка по-одеськи: простий рецепт від зірки "Мастер шеф" Тетяни Литвинової

Кінець смутку та сльозам: головний ігровий провал 2024 року готується повернутися із сенсацією

Облави ТЦК після концертів мають відбуватися постійно: нардеп попередив ухилянтів

Вартість опалення зросте на 110%: коли зміняться платіжки

Гороскоп на 14 жовтня для всіх знаків Зодіаку: хто отримає хороші новини

Чому жінкам заборонено працювати 14 жовтня і кому потрібно одягти найкращий одяг сьогодні: прикмети та заборони на Параскеви